Elke meter een bloem

Voorpagina » Toerisme » Elke meter een bloem

Donderdagavond trok de jaarlijkse Sacramentsprocessie vanuit verpleegkliniek Valkenheim richting verzorgingshuis Oosterbeemd.  Door het prima voorjaarsweer liepen vele bewoners met familie in de tocht mee, naast diverse verenigingen. Pastoor Janssen maakte een stop bij het hospice en bracht de bewoners en hun aanwezige familie de zegen met het Allerheiligste.
Op de rotonde bij de aanleunwoningen eindigde de stoet. Daar werd voor alle bezoekers en deelnemers een korte plechtigheid gehouden waarbij onder andere door de 35 aanwezige communicanten een liedje gezongen.
Pastoor Jansen was verheugd door de deelname van zovelen aan deze tocht. “Ik heb vele bloemen gezien. Er is geen enkele meter overgeslagen. Daarvoor veel dank”, aldus de pastoor die tijdens de gehele processie werd bijgestaan door emeritus-pastoor Eugène Huids.
De bewoners van de Berkelflat hadden hun straat mooi met wit/gele bloemen in de heg en rozetten op straat versierd. Dat laatste was ook het geval in de Oosterbeekstraat. De kleine, maar mooie privé devoties aan balkons of bij de voordeur werden zeer gewaardeerd.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016
Sacramentsporcessie5 Sacramentsporcessie4 Sacramentsporcessie3 Sacramentsporcessie2 Sacramentsporcessie1

← Vorig bericht

Uitslagen nacompetitie amateurvoetbal donderdag 26 mei

VV Walram slaat na rust keihard toe

Volgend bericht →