Els van Stalborch wint Elly Blom Poëzieprijs 2014.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Els van Stalborch wint Elly Blom Poëzieprijs 2014.

Aan de wedstrijd hebben dit jaar 69 dichters uit Nederland en België deelgenomen.Zaterdag is in Valkenburg aan de Geul voor de tweede keer de Elly Blom Poëzieprijs uitgereikt. De eerste prijs is toegekend aan Els van Stalborch uit De Bilt voor haar gedicht “Pianist”. De tweede prijs ging naar Hein van der Schoot uit Wezep voor zijn gedicht “Voordat ik verdwijn”. De derde prijs naar Jan Smulders uit Oost-Maarland voor zijn gedicht “Route de Val-Dieu”. De prijs is ingesteld als een hommage aan de in 2011 overleden Valkenburgse kunstenares Elly Vorstermans-Blom.
De organisatie van de poëziewedstrijd was in handen van de Stichting Cultuurcafé D’n Dwingel met financiële ondersteuning van de Kunst- en Cultuurraad van Valkenburg en van het Letterkundig Centrum Limburg (Huis voor de Kunsten Provincie Limburg).
Aan de wedstrijd hebben dit jaar 69 dichters uit Nederland en België deelgenomen. De meesten van hen maakten gebruik van de gelegenheid om niet 1 maar 2 gedichten in te sturen met als gevolg dat de jury in totaal 125 gedichten ter beoordeling kreeg voorgelegd.
De jury heeft daar eerst een twintigtal gedichten van genomineerd en het vervolgens aan de onafhankelijk juryvoorzitter, de dichter Frans Budé uit Maastricht, overgelaten om daar een tweetal eervolle vermeldingen en een drietal prijswinnaars uit te kiezen.
De officiële proclamatie van de uitslag van de wedstrijd vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Kloosterkerk van de protestantse gemeente in Valkenburg aan de Geul. De prijzen werden uitgereikt door Bert Dauven, wethouder van Cultuur. Van alle deelnemers aan de wedstrijd is 1 gedicht opgenomen in een wedstrijdbundel die tijdens de prijsuitreiking werd gelanceerd. Men kan een exemplaar van deze fraai uitgegeven bundel bestellen op het e-mailadres: dendwingel@gmail.com en door overmaking van een bedrag van € 12.50 (incl. verzendkosten) op rekening nr. IBAN NL43RABO3368.51.278 (BICcode RABONL2U)
Foto’s cultuurcafé d’n Dwingel © 2014

← Vorig bericht

Vanavond inloopavond herstel Geulkade.

50ste Geulvalleitreffen groot succes.

Volgend bericht →