Er rijden geen treinen in het weekeinde

Voorpagina » Toerisme » Er rijden geen treinen in het weekeinde

Op zaterdag 24 en zondag 25 maart rijden, op het traject van de S3 Sittard – Kerkrade-centrum, tussen Heerlen en Kerkrade Centrum én op het traject S4 en S5 Maastricht Randwyck – Heerlen (Heuvellandlijn), geen treinen in verband met werkzaamheden. Arriva zet stop- en snelbussen in om de reizigers te vervoeren.
Reizigers tussen Maastricht en Heerlen kunnen dit weekend gebruikmaken van stop- en snelbussen. De stopbussen vertrekken 2 keer per uur in beide richtingen vanaf de stations Maastricht, Maastricht Noord, Meerssen, Houtem-St.Gerlach, Valkenburg, Voerendaal, Heerlen Woonboulevard en Heerlen. Aanvullend rijdt er ook twee keer per uur een snelbus tussen Maastricht, Valkenburg en Heerlen. Reizigers voor de richting Schin op Geul en Klimmen-Ransdaal maken gebruik van een pendelbus. Deze rijdt twee keer per uur van en naar Valkenburg. Reizigers richting Maastricht Randwyck kunnen gebruik maken van de overige treinen (S2 en NMBS). Tot slot is het ook mogelijk om met NS om te reizen via station Sittard.

Reizigers richting Heerlen of Kerkrade-centrum, ook reizende van of naar alle tussengelegen stations, kunnen dit weekend gebruikmaken van stopbussen. Deze vertrekken 2 keer per uur in beide richtingen vanaf de stations Kerkrade Centrum, Chevremont, Landgraaf, Heerlen de Kissel en Heerlen. Vanwege werkzaamheden aan de spoorwegovergang is station Eygelshoven niet bereikbaar voor het treinvervangend vervoer. Reizigers vanaf en naar Eygelshoven dienen gebruik te maken van de reguliere lijnbus (deze vertrekt in Eygelshoven op zaterdag vanaf de Spechtstraat (lijn 723) en op zaterdag en zondag (lijn 29) vanaf de Waubacherweg).
Om gebruik te maken van de treinvervangende bussen hebben reizigers een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt. Reis je om met de intercity van NS, let er dan ook op dat je in- en uitcheckt bij NS. Het is in verband met de ruimte in de bus niet mogelijk een fiets mee te nemen in deze bussen.

← Vorig bericht

Gaat u stemmen?

Opening tenniscomplex TC Geuldal vertraagd

Volgend bericht →