Er worden vraagtekens geplaatst bij de recente Polfermolen problemen

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Er worden vraagtekens geplaatst bij de recente Polfermolen problemen

Hoe wordt de tussenkomst van de gemeente nu verder geregeld ? De SP schrijft een brief hierover aan het College van B&W.

Geacht college,

Het bericht in het “ Dagblad de Limburger” op 11.05.2006 van een overname van de exploitatie van het Sport en recreatiecentrum Polfermolen door een lokale BV komt niet direct als een verrassing. Er was al langer sprake van enige problematiek betreffende de exploitatie door de Sports and Leisure Group uit Zeist en de situatie die er was ontstaan vroeg gewoon om interventie door de gemeente.

Dat er een lokale BV die door de gemeente is opgericht om de exploitatie te gaan overnemen is aan zich een goede zaak omdat de gemeente een vinger aan de pols kan houden wat de exploitatie en de kosten die deze met zich mee brengt beter onder controle te houden. Bovendien wordt daardoor het voortbestaan van het Polfermolencentrum gegarandeerd en werkgelegenheid behouden.

Toch hebben wij nog enkele vragen conform ex. artikel RvO betreffende het overnemen door de lokale BV van de exploitatie van het Sport en recreatiecentrum Polfermolen die wij graag schriftelijk beantwoord willen zien.

De Sports and Leisure Group had een huurcontract afgesloten met Centrum Cocarde BV. De directie van de BV wordt gevoerd door 3W.

Blijft de rol van 3W dezelfde als voor de overname door de lokale BV?

De exploitant was er niet in geslaagd om de gehele huur te betalen waardoor een bedrag van ±

€ 400.000 nog open stond.

Wat is met deze huurachterstand gebeurd, wordt deze achteraf nog door de Sport and Leisure Group betaald of zijn er andere regelingen getroffen?

Hoe ziet de status van het personeel uit nu dit is ondergebracht in de lokale BV. Zijn het gewone werknemers met tijdelijk of vaste arbeidscontracten of worden zij nu werknemers onder contract van de gemeente?

Namens de raadsfractie van de SP

Elke de Vries-Becker

← Vorig bericht

Trimmer op de fiets aangereden

De begraafplaats in Berg en Terblijt roept nog vragen op bij het CDA

Volgend bericht →