Er wordt gewoon doorgewerkt aan Parcourse

|
, , ,

De bouwactiviteiten op het voormalige De Leeuw terrein gaan gewoon door. De gemeente Valkenburg aan de Geul kondigde twee weken geleden nog aan dat zij na Pinksteren de werkzaamheden zou stilleggen.
Integendeel. Er staan zelfs meer hoogwerkers dan voorheen en steeds meer bouwvakkers zijn er aan het werk. Het lijkt er op dat de gemeente niet ingrijpt en de uitspraak van de Raad van State – Nederlands hoogste rechtsorgaan – naast zich neer legt. Projectontwikkelaar Wyckerveste treft zeker ook schuld aan het niet navolgen van de rechterlijke uitspraken. Wellicht gedreven door haar opdrachtgever Shimano, die niets liever wil dat het project liever ‘gisteren dan morgen’ klaar is.
De rol van de gemeente en de provincie is opmerkelijk. Aan de ene kant zijn beide overheidsorganen toezichthouder op verleende vergunningen. Aan de andere kant faciliteren zij met behoorlijke sommen subsidies de ontwikkelingen op het voormalige bierbrouwerijterrein.
TV Valkenburg heeft deze week aan de gemeente vragen gesteld over de bouwactiviteiten na de feestdagen.
UPDATE:
Vandaag – vrijdag 25 mei 2018 – ontving de gemeente bericht dat het beroep bij de Raad van State is ingetrokken naar aanleiding van overleg tussen appellante en Wyckerveste. Gevolg hiervan is dat de schorsing is komen te vervallen en de vergunning dus weer van kracht is. Dit betekent dat de bouwwerkzaamheden op het voormalige Leeuwterrein kunnen worden voortgezet.
Foto’s Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Cheque voor Parkinsonfonds van 8000 euro

Jordy Reneerkens nu trainer met diploma UEFA A

Volgend bericht →