Er zit nog leven in herbouw hotel Croix de Bourgogne + video

Voorpagina » Toerisme » Er zit nog leven in herbouw hotel Croix de Bourgogne + video

Het ligt in de bedoeling dat de projectontwikkelaar 2Rocks de leden van de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (S.O.B.) informeert over de stand van zaken rond de herbouw van hotel Croix de Bourgogne op het Th.Dorrenplein. Naast de herbouw wil de projectontwikkelaar nog twee dependances op het plein bouwen. De twee gebouwen hebben inmiddels de namen ‘Theodoor’ en ‘Louis’ gekregen.
Valkenburg Actueel
Het lag in de planning dat de ontwikkelaar de commissie S.O.B. dinsdag 16 juni zou bijpraten. CDA-raadslid Thomas Brune onthulde dit in het radioprogramma ‘Valkenburg Actueel’. Dat bijpraten is afgeblazen vanwege de verhindering van de architect, laat de gemeente op vragen van TV Valkenburg weten. De gemeente gaat nu samen met de architect op zoek naar een nieuwe datum voor overleg.

Plattegrond drie bouwlocaties

Staatssteun?
Sinds medio 2017 is de omgevingsvergunning van kracht. Projectontwikkelaar 2Rocks uit Hilversum heeft vanaf het begin interesse in het project gehad. Eerder werd al duidelijk dat 2Rocks geen exploitant kon vinden die de horeca in het hotel en op de begane grond van beide dependances financieel rond kon krijgen. De kosten van het herbouwen van zo’n groot project zou een investering van vele miljoenen vragen. De provincie Limburg heeft drie ton beschikbaar gesteld om de kosten van diverse onderzoeken te financieren maar waarschuwt voor ‘staatssteun aan een commerciële partij’.
De tekst loopt onder de video door.


 
Onduidelijk
Wanneer er 100% duidelijkheid komt over een mogelijke herbouw van het voormalige hotel dat in september 1944 in de Geul verdween, is vooralsnog onduidelijk. De gemeente overlegt met de architect en de projectontwikkelaar om te komen tot een nieuwe datum. Dat zou op zijn vroegst medio september van dit jaar kunnen plaatsvinden. Dan is de volgende commissievergadering voor Stedelijke Ontwikkeling en Beheer gepland.

← Vorig bericht

Frontale botsing St.Gerlach in Houthem

Schenking altijd via notaris

Volgend bericht →