Esther Crombag beklimt de Alpe d'Huez

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Esther Crombag beklimt de Alpe d'Huez

Op 5 juni a.s.Samen met de Valkenburgers Jan Drummen, Luc Schoonbrood, Gerard Reijnders, Remy Meijers. en ca. 100 andere fietsers uit heel Nederland zal Esther Crombag op 5 juni de Alpe d’Huez beklimmen. Esther heeft op jeugdige leeftijd ervaren wat tegenslag qua gezondheid en het daarbij behorend “vechtproces” betekent.
Zij zal met haar vaste voorrijder Jan Drummen minimaal 1 beklimming van de Alpe d’Huez afwerken, als onderdeel van 1 van de 8 beklimmingen die Jan zelf in gedachten heeft.
Dit sportieve evenement is georganiseerd door de stichting Alpe d’Huzes voor fondsenwerving voor KWF kankerbestrijding.
Deelnemers aan dit evenement, dat voor het derde jaar op rij georganiseerd wordt, verplichten zich om zoveel mogelijk geld bijeen te verzamelen door middel van sponsoring voordat zij de Alpe d’Huez beklimmen.
De baten in 2006 bedroegen ca. 350.000 Euro, in 2007 ruim 1 miljoen, en de doelstelling voor dit jaar is gezet op minimaal 3 miljoen Euro.
Daarmee zou het de grootste particuliere inzamelingsactie in de Nederlandse geschiedenis worden!
De stichting Alpe d’HuZes voert een nadrukkelijk en strikt anti-strijkstokbeleid. Ze garanderen dan ook dat iedere cent van de sponsoren naar KWF Kankerbestrijding gaat en wel binnen een eigen onderzoeksfonds. Alle te maken kosten worden door de deelnemers zelf gedragen of worden specifiek in natura gesponsord door derden.
Tv Valkenburg stuurt een reportageteam naar Frankrijk om het thuisfront een beeld van de prestaties te kunnen presenteren en op die manier in natura een bijdrage te leveren.

← Vorig bericht

Geld verkoop kunst voor jaarlijkse bindingsdag ambtenaren

Nieuwe afspraken gemaakt met VVV Zuid Limburg

Volgend bericht →