Eucharistieviering in teken van de Bronk

Voorpagina » Nieuws » Eucharistieviering in teken van de Bronk

Traditiegetrouw vindt op de eerste zondag van juli de Bronkprocessie in Valkenburg-centrum plaats. Ondanks de recente versoepelingen was er toch geen processie door de straten van het centrum. Voor pastoor Jansen toch een gelegenheid deze feestelijkheden niet helemaal onopgemerkt voorbij te laten gaan.

Vaandels
Tijdens de hoogmis in HH Nicolaas- en Barbarakerk, die na maanden weer opgeluisterd mocht worden door het kerkelijk zangkoor Sint-Caecilia, waren de Valkenburgse verenigingen, die normaal deelnemen aan de processie, vertegenwoordigd middels hun vaandel. Op het hoofdaltaar werd een erewacht gevormd door de afgevaardigden van Jonge & Oude nobele Schutterij, Stichting eresaluut geschut 1842, Koninklijke harmonie Walram’s genootschap, Harmonie Kur-Kapel Falcobergia, Scouting St-Franciscus Valkenburg, Kerkelijk zangkoor Sint-Caecilia en Jonkheid Boete de Poort.

Op gang komen
Pastoor Jansen memoreerde tijdens zijn preek “de samenleving in al haar facetten komt weer op gang. Samen zijn we weer op reis, een spreekwoordelijke “camino”. Het is bijzonder dat we daar vandaag allemaal samen, als gelovige inwoners, gesteund door afgevaardigden van het rijke Valkenburgse verenigingsleven,  uitdrukking aan kunnen geven tijdens deze plechtigheid.”

Processiemuziek
Na afloop van de H. Mis trok een korte processie naar het plein voor de Kerk. Na het schieten van traditionele “kamerschoten” door de Valkenburgse schutterij zegende pastoor Jansen de aanwezigen. Vanuit de toren van de Geulpoort klonk processiemuziek, gespeeld door enkele leden van Koninklijke harmonie Walram’s Genootschap.

Tekst Michel Lebouille, foto’s Francois Stevens

← Vorig bericht

Gebarentaal

Gemeentelijke kunstcollectie is geen tentoonstelling waard 

Volgend bericht →