Europese lobby voor grote sportevenementen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Europese lobby voor grote sportevenementen.

Samen met Roubaix en Engelse stad om bv. Touretappes binnen te halen?Wethouder Willem Thijssen (CDA – wethouder Toerisme en Evenementen) bezocht afgelopen week, met een gemeentelijke delegatie, het Belgische Wevelgem. Daar werd overlegd met deze gemeente over sportaangelegenheden in het algemeen en gemeentelijke samenwerking op het gebied van wielrennen in het bijzonder.

Geprobeerd wordt een Europese lobby op te starten met enkele grotere en belangrijke steden om grote sportevenementen aan zich te binden. “In gezamenlijk verband lukt dat sneller”, aldus Thijssen daags voor zijn bezoek.

De redactie van Tv Valkenburg stelde de wethouder vijf vragen.

TvV: Wat is de achtergrond van uw bezoek aan Wevelgem?
Thijssen: "De achtergrond van het bezoek is een uitnodiging door de schepen, de gemeentesecretaris en de ambtenaar sport en vrije tijd van de gemeente Wevelgem om te praten over mogelijke, Europese, intergemeentelijke samenwerking vooral op het gebied van wielrennen".

TvV: Waarom wordt samenwerking gezocht met specifiek deze Belgische (wieler)stad?
Thijssen: "Wevelgem is bekend als wielergemeente door de klassieker Gent – Wevelgem en heeft reeds contacten met Roubaix in Frankrijk (bekend van de klassieker Paris – Roubaix). Beide gemeenten zien Valkenburg als dé Nederlandse wielerstad, vooral door de klassieker Amstel Goldrace en de Cauberg".

TvV: Welke voor- en nadelen zijn er bij zo’n samenwerking?
Thijssen: "Wij zien tot nu toe alleen maar voordelen. Je kunt van elkaar leren op het gebied van organiseren en het maken van beleid. Bij het ‘binnenhalen’ van bv. een touretappe kun je gezamenlijk lobbyen enz.".

TvV: Zijn er afspraken gemaakt, zo ja welke?
Thijssen: "Beide delegaties (ik was er met John Wauben) waren erg enthousiast over onze bijeenkomst in Antwerpen (zij en wij hadden een uur gereisd). Binnenkort ontmoeten we elkaar in Valkenburg om verder te praten. De ambtenaar van Wevelgem blijkt een kei te zijn op het gebied van Europese subsidies. We verwachten voor de toekomst alleen maar voordeel uit de samenwerking te kunnen genereren. Roubaix, en misschien een wielerstad in Groot Brittannië, zullen wellicht ook gaan participeren".

Tvv: Beperkt zich zo’n internationale samenwerking alleen tot wielrennen of zijn er nog andere mogelijkheden?
Thijssen: "Natuurlijk kan de wielersamenwerking ook andere mogelijkheden gaan bieden. Te denken valt aan opbrengsten en uitwisseling m.b.t. de toeristische sector in het algemeen. In ieder geval zal VVV Zuid-Limburg er ook bij betrokken worden".
Foto Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2010/2013

← Vorig bericht

Er wordt gewerkt aan een nieuwe muurschildering.

Winst voor Ready 1.

Volgend bericht →