Evaluatie Auw Wieverbal: wellicht entree heffen?

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Evaluatie Auw Wieverbal: wellicht entree heffen?

Ieder jaar wordt het drukker en drukker.

Een evaluatie van het Auw Wieverbal heeft opgeleverd dat wellicht in de toekomst dit evenement niet meer geheel gratis georganiseerd kan worden. Mede door de toeloop van vele duizenden feestvierende carnavalisten barst het evenement uit haar voegen.

"Wellicht is een van de opties in de toekomst het heffen van entreegelden. De gemeente kan het historische centrum als evenementengebied bestempelen waardoor entreeheffing een optie kan worden", aldus wethouder Willem Thijssen (CDA) afgelopen week.

Thijssen deed de uitspraak na een evaluatie met de VEV, de vereniging van evenementen-vrienden die het Auw Wieverbal op het Walramplein organiseert. Hetgeen de VEV reeds voor het derde jaar deed.

Na sluitingstijd op het Walramplein, dat is rond half 1, stromen de duizenden aanwezigen het centrum in. Dat loopt snel vol. Vanwege kostenbesparing hebben de ondernemers niet gekozen voor het plaatsen van buitenbuffetten. Zodoende wil iedereen toch het café in voor een biertje. "Daar wordt het druk", aldus Thijssen.

← Vorig bericht

Landhotel Heuvelzicht wint 'Zoover Award'.

Nieuw bestuur lokale omroep Tv Valkenburg.

Volgend bericht →