Expositie fantastische verzamelingen van Hans van der Weijden

Voorpagina » Toerisme » Expositie fantastische verzamelingen van Hans van der Weijden

Van 15 december tot 19 januari 2020 vindt in Museum Valkenburg een expositie plaats van de Maastrichtse kunstenaar Hans van der Weijden (Echt 1956).

De kunstenaar is gefascineerd door het betekenis geven aan voorwerpen en herinneringen. Hij maakt kleine objecten, doosjes en kastjes met daarin gevonden voorwerpen zoals schelpjes, kraaltjes, veertjes en touwtjes. Struisvogeleieren, zee-egeltjes en resten van oud glaswerk verbergen in hun binnenste buisjes met zand, stenen, landkaartjes, takjes of zeewater.
Hans studeerde aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht. Hij voltooide zijn opleiding aan de afdeling vormgeving in metalen en kunststoffen in 1986 met onderscheiding. Op al zijn tochten door de jaren heen heeft hij vele tastbare herinneringen verzameld. Zijn vondsten bewaart en ordent hij in doosjes en dagboekjes als een verslag van zijn zoektocht naar toekomstige herinneringen.
In de jaren tachtig en negentig maakt Van der Weijden assemblages en kijkkastjes. Hij werkt met oude en afgedankte materialen, toevallig gevonden voorwerpen, overblijfselen van verlaten levens, stukken landkaart die de weg niet meer wijzen.
De feestelijke opening vindt plaats op zondag 15 december om 15.00 uur. De inleiding wordt gehouden door galeriehoudster Marleen Guthschmidt.

← Vorig bericht

Sfeervolle presentatie 'Team Falchenberch' voor Alpe d’HuZes

Zes leden Zangvereniging Orphée gehuldigd

Volgend bericht →