Expositie Kunstkring ‘Henri Jonas’ en opening tentoonstelling

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Expositie Kunstkring ‘Henri Jonas’ en opening tentoonstelling

Van 4 maart t/m 15 april in het Streekmuseumexposeert de Valkenburgse Kunstkring ‘Henri Jonas’ in Streekmuseum Land van Valkenburg. De een en twintig leden presenteren allen nieuw werk. De kunstkring heeft een traditie hoog te houden om tweejaarlijks haar werk in Valkenburg te exposeren voor een breed publiek.
‘Henri Jonas’ toont een grote variatie in schilderstijlen en andere kunstdisciplines. Vooral de laatste twee jaar hebben een aantal nieuwe en jongere leden zich bij de kunstkring aangesloten, waardoor deze expositie een verrassende inhoud met nieuwe elementen zal bevatten. Er zullen werken in acryl- en olieverf op doek en papier, aquarellen, pentekeningen en beelden te zien zijn. Inhoudelijk variëren de uitvoeringen van klassieke taferelen tot abstracte werken die de fantasie prikkelen.
De Kunstkring ‘Henri Jonas’ werd in april 1950 opgericht door onder anderen Jos Frissen en Lei Molin. De eerste expositie werd al op
27 mei van dat jaar gehouden in Villa Alpha. Er zouden er nog veel volgen. De naam ‘Henry Jonas’ werd ontleend aan de Maastrichtse kunstenaar Henri Jonas die op 14 september 1944, op 66-jarige leeftijd, overleed. Na een bezoek aan zijn intact gebleven atelier in Maastricht ontstond het idee de kunstkring naar hem te noemen.
De eerste leden zaten niet stil. Ze waren jong en enthousiast. Ze wilden aan de slag en desnoods bergen verzetten. Niets was hen te veel om te kunnen laten zien waartoe ze in staat waren. En nu,
57 jaar later, is dat enthousiasme er nog steeds bij de huidige leden. Het resultaat daarvan wil men graag tonen tijdens de komende tentoonstelling.
Tijdens de weekends zullen er steeds leden van de kunstkring aanwezig zijn om belangstellenden te woord te staan.
De exposanten zijn: Jef Boosten, Titi Bouman, Jacques van Eck,
Hélène Hoenjet, Wiel Houben, Sjef Kieboom, Maria Lechanteur, Ton Luyten,
Jeanne Nuchelmans, Fieny Pesch, José Plusquin, Elly v.d.Sanden,
Jan Schurgers, Leny Smeets, Jean Spronck, Jos Stevens, Aty Stoffels,
Wiel Sijstermans, Gré Tabbers, Astrid Vanaubel en Jozé Zurstraszen.
Opening Expositie
Op Zondag 4 maart opende Wiel Sijstermans en Rob Kooiman de expositie in het Streekmuseum. Deze opening werd omlijst met muziek van Marius Flothuis, Mozart en Shaw op twee hoorns, gebracht door Hans en Helma Heinrichs.
Ook werd het nu oudste lid Wiel Houben in de bloemen gezet door de voorzitter
Foto-impressie Hein Reuters

← Vorig bericht

Zilveren pastoor krijgt lintje

Uitslagen en verslagen van 3 maart

Volgend bericht →