Expositie Maastrichtse kunstenaar Clemens Maassen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Expositie Maastrichtse kunstenaar Clemens Maassen

In galerie Artego in ValkenburgNa een grondige verbouwing in BW hotel Walram van zalen en de kunstgalerie, zal volgend weekend de heropening van galerie Artego zijn. Galerie Artego; heeft in het verleden mooie en afwisselende exposities gehad. De gezelligheid tijdens openingen aan de galerie-bar gaf een extra dimensie aan de kunstwereld in het Valkenburgse. Ook voor de komende periode is al een mooie planning gemaakt.
De galerie start nu met een expositie van de Maastrichtse kunstenaar Clemens Maassen. Van 26 mei tot en met 15 juli exposeert hij er tekeningen en schilderijen onder de titel “Buiten- en binnenwerk”. De expositie wordt op zaterdag 26 mei om 20.00 uur geopend door de Eindhovense docent/kunstenaar Frans Franssen.
De titel van de tentoonstelling verwijst naar de tweeledigheid van het werk. Tekeningen die “en plein air”gedurende tekenreizen in diverse landen zijn gemaakt, en schilderijen die in het atelier tot stand zijn gekomen.
De tekeningen, gemaakt in uiteenlopende technieken op papier, varieren van realistisch tot abstract, waarbij steeds het handschrift van de architect/kunstenaar zichtbaar is. Soms gaat het om sfeervolle documentaties van gebouwde omgevingen, andere keren om meer collageachtige impressies waarbij, naast de aard van het onderwerp, de omstandigheden en stemmingen van het moment een nadrukkelijke rol spelen.
De surrealistisch aandoende schilderijen zijn moeilijker te duiden. Zelf zegt de kunstenaar hierover: “Ik begin zelden met een vooropgezet plan of beeld. En als ik dat dan toch doe wordt daar uiteindelijk weinig of niets van gebruikt, want het schilderen gaat toch zijn eigen weg”. De beelden die al doende op het doek verschijnen refereren aan dromen, herinneringen en verhalen. De verbeelding van de waarnemer wordt geactiveerd bij het beschouwen van het werk waarbij de kunstenaar heeft getracht het onzichtbare zichtbaar te maken.
Naast de tekeningen en schilderijen wordt een beeldverslag getoond van de realisatie van de installatie Onderhuids, en wordt het onlangs verschenen boek Clemens Maassen, Tekeningen en Schilderijen te koop aangeboden.
Galerie Artego, de kunstgalerie bij Best Western hotel Walram, Walramplein 31-37, 6301 DC, Valkenburg aan de Geul, 043 6013047.

← Vorig bericht

Minister van der Hoeven lost startschot Nacht van Gulpen

"Strak gebouw met speelse gevel"

Volgend bericht →