Expositie Peter Slegers in het museum van Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Expositie Peter Slegers in het museum van Valkenburg

Van 21 juni t/m 2 augustus 2020 vindt in de Jacques Vonk-zaal van Museum Valkenburg een expositie plaats van de multidimensionale kunst van Peter Slegers.
De Maastrichtse kunstenaar Peter Slegers (1962) behaalde aan het Mollerinstituut Tilburg zijn diploma leraar tekenen/handvaardigheid. Peter heeft een passie voor authentieke kunst. De afgelopen jaren maakte hij werken, geïnspireerd op schilderijen van kunstenaars als Degas, Manet en Rembrandt. Deze werken waren op maat van het origineel. In deze meer-dimensionale werken leidden de kenmerken van zijn schilderkunst, in combinatie met video beelden en geluids-projecties, tot een geheel nieuwe beleving van kunst. Op uitnodiging van Museum Valkenburg exposeert Peter in de Jacques Vonk-zaal met een heel nieuw meerdimensionaal project, geïnspireerd op ‘Het Laatste Avondmaal’ van Leonardo da Vinci.
Over zijn recente project zegt Peter zelf: ‘Ik heb uitvoerig onderzoek gedaan naar het werk van Leonardo en zijn drijfveren. In de kapel Santa Maria Delle Grazie in Milaan heb ik het origineel bestudeerd. Vele elementen in Het Laatste Avondmaal fascineren me zoals astro-theologische verwijzingen, de toepassing van de ‘gulden snede’ en vooral het gebruik van verbeelding. Ik voer mijn interpretatie van Leonardo’s werk uit met figuren op ware grootte, op een doek van 650 bij 250 cm. Ik nodig bezoekers uit  ‘aan tafel’ om het werk meerdimensionaal te ervaren, waarbij het doel is om álle zintuigen te prikkelen’.
Peter zelf is elke zondag aanwezig in de periode van 28 juni t/m 2 augustus. Bezoek aan de tentoonstelling altijd vooraf telefonisch melden of via de website www.museumvalkenburg.nl  Voor de juiste openingstijden en het corona protocol, kunt u eveneens de website raadplegen.

← Vorig bericht

Alternatieve fietsroute om Betsy Perklaan te ontlasten

Limiet van 100 bezoekers per 1 juli wordt losgelaten, schrijft NOS

Volgend bericht →