Extra aandacht voor landbouwgewassen in de Kasteeltuin Oud-Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Oud Valkenburg » Extra aandacht voor landbouwgewassen in de Kasteeltuin Oud-Valkenburg

Deze kasteeltuin bestaat nu 30 jaarIn het kader van het dertigjarig bestaan van de kasteeltuin Oud-Valkenburg worden komende weken de oude landbouwgewassen extra belicht. Van 17 juni tot 7 juli kunnen bezoekers extra informatie krijgen over deze gewassen. Er is een speciaal boekwerkje over de gewassen verkrijgbaar en de gidsen in de tuin zullen bezoekers attent maken op de gebruiken rond de verschillende gewassen.
In de kasteeltuin Oud-Valkenburg, gelegen vlakbij kasteel Schaloen, zijn gewassen te zien die langzaam maar zeker in de vergetelheid zijn geraakt. Sommige gewassen hebben merkwaardige namen, zoals de huttentut. Van deze plant werd vroeger olie gewonnen, die gebruikt werd voor olielampen. Van het stro werden borstels en bezems gemaakt. Het betreft hier dus niet alleen gewassen die voor voeding geteeld werden, maar ook oliehoudende zaden, gewassen voor textielfabricage, bijvoorbeeld vlas, of verfplanten als meekrap en wede. Ook diverse graansoorten zijn te zien, waaronder haver en spelt.
De kasteeltuin is dagelijks geopend van 10.30 uur tot 16.30 uur. Op donderdag 22 juni is er een extra avondopenstelling van 19.00 uur tot 22.00 uur. Meer informatie over de jubileumactiviteiten verschaft Serve Roebroek, tel. 043-4591561.

← Vorig bericht

Veelgestelde vragen over de Touraankomst op 4 juli 2006

Het Streekmuseum haakt in op de Tour de France

Volgend bericht →