Extra prijs voor Iris Pleijers uit Berg

Voorpagina » Nieuws » Extra prijs voor Iris Pleijers uit Berg

Afgelopen zaterdag werden de winnaars bekendgemaakt van de schrijfwedstrijd van de bibliotheken van Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Meerssen, Valkenburg, Berg & Terblijt en Vaals. Zij namen in de bibliotheek van Vaals hun prijs in ontvangst.

Liefst 45 kinderen schreven in het kader van de Kinderboekenweek 2020 een verhaal over een tijdreiziger die terugkwam in 2020. Bijna vijftig kinderen uit het Heuvelland en daarbuiten schreven een avontuur. De twintig beste verhalen zijn gebundeld in een boek, waarvoor kinderboekenschrijver Michael Reefs het eerste hoofdstuk schreef. Het boek is te koop en te leen bij de deelnemende bibliotheken.

Stimulans
Vanwege de coronamaatregelen mochten de kinderen maar met één begeleider naar Vaals komen. Zowel de jonge schrijvers als de aanwezige ouders waren vooraf behoorlijk gespannen. Tijdens de prijsuitreiking prees de jury de hoge kwaliteit van de verhalen. Alle deelnemers kregen een gesigneerd exemplaar van het boek én een cupcake met een afbeelding van de voorkant van het boek. Voor de drie beste verhalenschrijvers was er bovendien een extra prijs. Iris Pleijers uit Berg & Terblijt, Iani Tulleners uit Meerssen en Lee Schmitz uit Vaals mochten een boek van Michael Reefs uitzoeken.

Foto’s heuvelland bibliotheek

← Vorig bericht

Andy & Roy naar halve finale L.V.K.

Heytgrachtervoetpad is maand geleden afgesloten

Volgend bericht →