Extra subsidie van bijna 7 ton voor Valkenburg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Extra subsidie van bijna 7 ton voor Valkenburg.

Voor de bouw van de Geulpoort en aansluiting op winkelcentrum.Om de voortgang van de reconstructie van de vestingstad en de aansluiting op het winkelcentrum van Valkenburg te garanderen ontvangt dit project een extra bijdrage van € 658.000,=. Hiermee komt de totale provinciale bijdrage op een bedrag van € 1,158 miljoen.

Dat maakte de Provincie Limburg woensdagmiddag bekend. Het totale bedrag wordt besteed aan het bouwen van de Geulpoort, de restauratie van de Grendelpoort en de renovatie van het Halderpark. Voorwaarde is dat de projecten voor Nieuwjaar 2015 klaar moeten zijn, tenzij er zwaarwegende argumenten zich voordoen die buiten de te volgen procedure vallen.

De Provincie Limburg geeft als motivatie aan:
Een belangrijk onderdeel van de reconstructie is de restauratie van de Geulpoort. Deze middeleeuwse stadspoort is de historische blikvanger van Valkenburg en zal als centrale ‘toegang’ het hart vormen van de stad. Is de Geulpoort voor inwoner en ondernemer een icoon, ook voor de bezoeker is deze belangrijk, omdat hij op ieder niveau kennis kan maken met de diverse aspecten van Valkenburg. Met deze aanvulling komt het aantal mensjaren voor ‘Vestingstad Valkenburg’ nu uit op 66. Naast het geboden arbeidsperspectief van deze stimuleringsregeling, wordt in dit specifieke project ook een hedendaagse, functionele impuls gegeven aan de historische waarde van Valkenburg.

Later vanmiddag volgt meer info.

← Vorig bericht

Unanieme steun voor moties VVD en SP.

Harddrugs en wapens in woning gevonden.

Volgend bericht →