Extra veiligheid bij Auw Wieverbal

Voorpagina » Toerisme » Extra veiligheid bij Auw Wieverbal

De Valkenburgse Evenementen Vrienden hebben extra veiligheidsmaatregelen genomen tegen de harde wind die vandaag voorspeld wordt tijdens het Auw Wieverbal. Op het evenemententerrein Walramplein is ballast aangebracht aan de tenten die op het plein staan. “De firma die de tenten levert heeft ons verzekerd dat de bevestiging van de tenten tot windkracht 6 houdt”, aldus Richard van Beek van de VEV.
Door de weersvoorspellingen is er constant contact met de veiligheidsregio (o.a. politie, brandweer, gemeente en weerdienst). “Wij verwachten geen problemen. Het feest kan beginnen”.
Door de weersvoorspellingen is er vandaag overleg in de Berkelpoort met alle functionarissen. Daar zal de situatie uitvoerig beoordeeld worden.
De vergunning voor het evenement is gisteren, woensdag 22 februari 2017, afgegeven. Reden voor deze late verstrekking lag in het feit dat niet alle voorwaarden die opgenomen dienen te worden in de vergunning, aanwezig waren. Eén voorwaarde – het informeren van de omwonenden – is zelfs door de gemeente opgepakt.
Er mogen maximaal 8000 personen zich bevinden op het evenemententerrein Walramplein. “Er wordt opgetreden tegen personen die door hun aankleding of gedragingen een concrete bedreiging vormen voor de openbare orde en veiligheid. Hieronder vallen ook aankledingen als terrorist en bomgordels”, aldus een passage uit de vergunning. “Deze personen dienen aan de politie overgedragen te worden ter beoordeling”. De organisatie zet 28 beveiligers op en rond het Walramplein in.
Op het Walramplein staan eet- en dranktenten voor de bezoeker. “Ook op het Th.Dorrenplein”, zegt Richard van Beek. “Als het feest tegen half 2 is afgelopen kunnen de bezoekers op weg naar huis nog een frietje of iets anders eten op dit plein”. Om 02 uur gaan alle horecagelegenheden dicht in Valkenburg-centrum.
Het evenemententerrein Walramplein gaat om 18:00 uur open, het muziekprogramma  start om 19:00 uur. Het feestprogramma is via TV Valkenburg live te zien. In HD kwaliteit!
De beelden zijn ook te zien via deze TV  Valkenburg website: KLIK HIER
Dit programma is ook te zien via het TV kanaal van TV Valkenburg op Ziggo: digitaal kanaal 42 of via Ziggo analoog. Via glasvezel  KPN: kanaal 619, OnsBrabantNet: kanaal 2094, XS4ALL: kanaal 619 en via T-Mobile (voorheen Vodafone): kanaal 795.

← Vorig bericht

Ben je Bob, zeg het hardop!

Boom op uitspanning Tivoli

Volgend bericht →