Falco – senior droeg en speelde in ORANJE !!!

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Falco – senior droeg en speelde in ORANJE !!!

Op dezelfde dag dat het Nederlands voetbalelftal de eerste wedstrijd speelde op het WK, droeg de 69 jarige Falco – veteraan in de Interland Nederland – Belgiéhet oranje shirt in Bergen op Zoom. Hoe werd er gespeeld ? Zowel Nederland als België hadden 5 4 mans-teams van veteranen opgesteld. Er was 1 damesteam en 4 herenteams telkens van 4 personen. De teams waren opgesteld naar sterkte volgens de keuzeheren en niet naar leeftijd van de veteranen Veteranen zijn spelers boven de 40 !!!
Falco – veteraan stond op team B van de veteranen ( In sterkte van de veteranen vanaf 40 jaar, dus tussen plek 5 en 8 ). Zodoende waren er bij zijn tegenstanders spelers van 48 en 51 en 52 jaar . Hij moest in totaal 4 x enkelspel spelen en 2 partijen dubbel , samen met de 61 jarige Wim Oud uit Hilversum . Hij won uiteindelijk 2 partijen enkel en 1 dubbelpartij zodat zijn score 50% was in zijn interland debuut.
Niet onverdienstelijk , gezien zijn leeftijd. Nederland verloor in totaal met 47-33 en dat betekent dat hij met 50 % winst meer bijdroeg aan het resultaat dan het gemiddelde van Nederlandse spelers In het totaalbeeld waren de Belgische gasten duidelijk de meerdere.
Voor de wedstrijd wisselden de spelers onderling geschenken uit. Na afloop was er een gezamenlijk maaltijd van alle Belgische en Nederlandse spelers. “Een bijzondere ervaring dit te mogen meemaken als je bijna 70 bent”aldus Laurens Loozen. “Aanvankelijk was het wel even onwennig , ….. maar alles went”. En zo won Laurens Loozen beide slotpartijen
“Maar die cap als international neemt mij niemand meer af en staat in de analen geregistreerd”.
Foto’s: Peter Loozen

← Vorig bericht

Iason organiseert weer het internationale Handbaltoernooi

Nacht van Gulpen warm verlopen

Volgend bericht →