Fanclub Ruijgh in clinch met wielrenner.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Fanclub Ruijgh in clinch met wielrenner.

Lijmpoging lijkt uitgesloten.In een brief aan alle fanclubleden deelt het bestuur van de Rob Ruijgh fanclub haar leden mee dat wegens onenigheid met Ruijgh de clubactiviteiten worden gestaakt.

Het bestuur schrijft hierover: "Wij, als bestuur, zijn erachter moeten komen dat Rob zijn afspraken niet nakomt, diverse andere verhalen vertelt aan personen en geld wil verdienen over de rug van zijn eigen fans". Rob Ruijgh reageert op dit nieuws via zijn website.

Ruijgh: "Ik herken me net als sommige fans die mij iets hebben laten weten niet in deze reactie. Ik betreur dat er een verschil van inzicht is over gebeurtenissen en beraadt me op het vervolg. Ik wil me bij deze dan ook volledig distantiëren van deze organisatie en betreur ten zeerste dat mijn imago hierdoor geschaad zal worden.

Als renner wil ik bereikbaar zijn voor al mijn fans en als er iets georganiseerd zal worden door een organisatie die mijn naam draagt dan moet dat voor al mijn supporters zijn. Ik hoop dat de weinig respectvolle berichtgeving bij wijze van mijn antwoord rechtgezet kan worden. Ik wil verder niet publiekelijk reageren en dit professioneel houden!"

Volgens de Telegraaf lijkt de breuk niet meer te herstellen. De fanclub is afgelopen zomer opgericht door Roy Paulssen, een jeugdvriend van Ruijgh. Ruijgh eindigde in de Tour de France als 21ste en beste Nederlandse coureur dit jaar.
Lees hier de gehele brief:

Valkenburg 30 november 2011
Beste leden van de Fanclub/Supportersclub Rob Ruijgh,
De fanclub is opgezet per 1 juli 2011 door 5 personen die nauw verbonden waren met Rob Ruijgh, we zijn met hem opgegroeid en hebben Rob dan ook zien groeien en vormen tot wat hij nu is. De fanclub is opgericht door en voor fans van Rob Ruijgh in de hoop de fans bij elkaar te brengen, de behoeftes te peilen, aan deze behoeftes te kunnen voldoen zonder persoonlijk financieel winstbelang en natuurlijk het belangrijkste: Rob steunen in zijn wielerprestaties!
Helaas zijn wij genoodzaakt om jullie op deze manier te melden dat de fanclub/supportersclub Rob Ruijgh haar activiteiten staakt door onenigheden met Rob zelf.
Wij, als bestuur, zijn erachter moeten komen dat Rob zijn afspraken niet nakomt, diverse andere verhalen vertelt aan personen en geld wil verdienen over de rug van zijn eigen fans.
Dit doet natuurlijk niets af aan zijn sportieve prestaties en daarom zullen we hem als sporter altijd blijven steunen en aanmoedigen, maar als persoon heeft hij de mensen die het meest om hem gaven zwaar teleurgesteld, schijnt hij vergeten te zijn waar hij vandaan komt en dat hij ook maar een normaal mens is, zoals iedereen.
We zijn de fanclub begonnen met het idee om heel open en eerlijk naar buiten toe te treden, daarom ook dat we zo open en eerlijk zijn over de reden tot staken van onze activiteiten en niet omdat we schade toe willen brengen aan de sporter Rob Ruijgh, we hopen nu juist dat hij gaat inzien dat hij verkeerd bezig is en hij er op tijd wat aan kan doen.
We begrijpen dat deze actie de nodige vragen kan oproepen, dus daarvoor kunt u terecht op het mailadres fanclubrobruijgh@home.nl en dan zullen we onze uiterste best doen om alle vragen zo goed mogelijk en zo snel mogelijk te beantwoorden.
Met desbetreffende sponsors zullen we persoonlijk contact opnemen om de situatie nader toe te lichten.
Met vriendelijke groet,
Bestuur Fanclub/Supportersclub Rob Ruijgh KLIK HIER om de reactie van Rob Ruijgh te lezen

← Vorig bericht

Hennepplantage in pand op Cauberg.

Woensdag start afbraak Geulhal en hotel Corona.

Volgend bericht →