Fanfare St.Cornelius gaat op concours naar Roermond

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Fanfare St.Cornelius gaat op concours naar Roermond

Het fanfareorkest van St.Cornelius Schin op Geul neemt op zondag 22 oktober 2006 deel aan het 2e bondsconcours van de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen, gehouden in De Oranjerie te Roermond.

Het is alweer 5 jaar geleden dat de fanfare heeft deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Ze behaalde toen in de 1e divisie een hele mooie eerste prijs.

De fanfare heeft een rijk concoursverleden met als hoogtepunten het behalen van landskampioenschappen in 1986 in de afdeling uitmuntendheid, in 1975 in de ereafdeling, in 1985 en 1996 in de hoogste afdeling, de afdeling superieur.

De fanfare speelt sedert 1975 onafgebroken in de superieure afdeling, hetgeen een geweldige prestatie genoemd mag worden.

De indeling in afdelingen is gewijzigd in divisies. Er zijn nu 5 divisies. De fanfare komt uit in de 1e divisie, voorheen de afdeling superieur.

Ook de puntentelling is gewijzigd. De jury bestaat uit drie leden en zij kunnen voor de te spelen werken totaal 100 punten geven.

De muzikanten zijn al maanden bezig met een intensieve voorbereiding. Repetities, partijrepetities, concerten en zogenaamde voorconcoursen.

Vooral de laatste week voor het concours wordt nog eens alles op alles gezet om zondag 22 oktober goed voor de dag te komen.

Het is de eerste keer dat de fanfare op concours gaat onder leiding van Jan Kitzen, die twee jaar geleden als dirigent bij St.Cornelius is begonnen.

De fanfare brengt als inspeelwerk Fanfare and Flourishes van James Curnow en de beoordelingswerken: Abysses van Franco Cesarini en Tintagel Castle van Leon Vliex.

Het optreden in Roermond staat gepland voor 15.30 uur. De uitslag wordt rond 17.00 uur verwacht.

DE GENERALE REPETITIE IS OP VRIJDAG 20 OKTOBER OM 19.15 UUR IN

GEMEENSCHAPSHUIS ’T GEBOEW.

Na de pauze zal het vermaarde Limburgs Trombone Ensemble nog een concert verzorgen.

RECEPTIE OP ZATERDAG 28 OKTOBER VAN 20.00 TOT 21.30 UUR IN ’T GEBOEW.

De fanfare heeft voor supporters een aantal bussen beschikbaar gesteld.

De bussen vertrekken om 12.45 uur vanaf ’t Geboew. De terugkomst in Schin op Geul is rond 19.00 uur gepland.

Supporters kunnen zich opgeven bij bestuurslid Jean Sleijpen, tel: 043-4591550 of bij een van de andere bestuursleden.

← Vorig bericht

De VVD heeft nog vragen over het kadootje aan Landal Greenparks

Jubileum Dag van de Ouderen was gezellig en had veel variatie

Volgend bericht →