Fantastische happening in gemeenschaphuis Cascade.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Fantastische happening in gemeenschaphuis Cascade.

Vilt swings into spring met harmonie en Streetlife!Zaterdagavond vond in gemeenschapshuis Cascade in Vilt het voorjaarsconcert van harmonie Amicitia plaats. Een evenement waarbij voor een andere opzet was gekozen. Ditmaal geen traditioneel concert met meerdere korpsen, maar een prominente rol voor Amicitia zelf en de Kerkraadse partyband Streetlife. “ Swings into spring “, met deze benaming was het gebeuren aangekondigd. Een terechte benaming, want de ongeveer 150 aanwezigen beleefden een fantastische happening die liefst vijf uur duurde.
Even na acht uur opende voorzitter Theo Willms de avond, waarna Amicitia o.l.v. Thijs Zenden gedurende 40 minuten een aantal populaire werken speelde. Dit gebeurde op een voortreffelijke wijze. Dat de luisteraars de muziekkeuze en uitvoering waardeerden, bleek uit het langdurige applaus na afloop.
Na deze spetterende opening liet Amicitia horen ook als een volleerde bigband te kunnen optreden. In die hoedanigheid begeleidde het korps René Reulings, zanger van Streetlife. Met enorm veel enthousiasme en passie bracht hij een aantal nummers ten gehore waarbij vooral de medley van Frank Sinatra insloeg als een bom.
Na een korte pauze was het de beurt aan Streetlife. Deze band bestaat uit elf ervaren muzikanten en staat onder leiding van Marcel Jungen. De zanger, zangeres, drummer, toetsenist, gitarist, bassist en vijf blazers lieten in een drie uur durende wervelende show allerlei muziekstijlen de revue passeren. Met hun rock, Soul, Latin, Schlager en Popmuziek creëerde de band een geweldige sfeer.
Na hun laatste muzikale klanken lieten dirigent en bandleden duidelijk merken te hebben genoten van de sfeer in Cascade. Marcel Jungen verwoordde het als volgt: “We zijn dankbaar dat we hier hebben kunnen spelen. Dank je wel harmonie Amicitia voor de perfecte organisatie. Wat een geweldig publiek, echt top! Ik hoop dat we nog een keer mogen terugkomen, ik verheug me er nu al op. Het was echt klasse!”

Foto’s Lian Sporken, Tv Valkenburg © 2014

← Vorig bericht

Bijdrage voor historische presentatie.

Falco-jeugd 2 ondanks verlies behoud titelkansen.

Volgend bericht →