Fase 2 gestart voor Diepengaerde-appartementen

Voorpagina » Toerisme » Fase 2 gestart voor Diepengaerde-appartementen

Dinsdag 17 januari is het startsein gegeven voor de bouw van de volgende twee appartementencomplexen op het voormalige Geulhal en hotel Corona terrein tussen de Plenkertstraat en het Odapark. Dicht bij het centrum.
Wethouder Carlo Vankan verrichtte de officiële starthandeling. De toekomstige bewoners waren getuige. De ceremonie duurde niet lang vanwege de vrieskou.
Appartementengebouw MH1 zal als eerste gebouwd worden. De bouwwerkzaamheden voor het andere gebouw Humblé starten begin mei 2017. MH1 zal in het voorjaar van 2018 klaar zijn, Humblé in het najaar van dat jaar. Er is heel veel belangstelling voor de appartementen bevestigd makelaar Ruijters. MH1 is geheel uitverkocht, voor Humblé zijn nog twee appartementen te koop.
De plannen voor een vijfde en laatste gebouw worden op dit moment uitgewerkt en zal waarschijnlijk komende zomer in de verkoop gaan.
Twee jaar geleden startte bouwbedrijf Jongen uit Landgraaf met de bouw van de eerste twee appartementencomplexen. Die kwamen er niet zonder slag of stoot. Een lange bezwaarprocedure van omwonenden leidde tot aanzienlijke vertraging. Bewoners maakten bezwaar tegen het originele plan om hoge woontorens te bouwen.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg 2017

← Vorig bericht

Politie waarschuwt voor nep-mail

Stem voor ontwerp "Vredesvlam"

Volgend bericht →