Fee uit Sibbe maakt mooiste straattekening

Voorpagina » Toerisme » Fee uit Sibbe maakt mooiste straattekening
Fee van de basisschool Heilig Hart uit Sibbe maakte zondag jl. de mooiste straattekening op hetCasinopleintje in het centrum. Ze werd op de voet gevolgd door Myrthe & Britt van basisschool Valkenburg. De 3e prijs ging naar Pieter, ook van basisschool Valkenburg. Bij de jurering werd o.a. gekeken naar de creativiteit, originaliteit, compositie, ruimtesuggestie, kleurgebruik, afwerking en inzet. De prijswinnaars kregen een cadeaubon en een mooie oorkonde aangeboden door de organiserende Kunst en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul. Voor iedere deelnemer lag er een kleine attentie klaar. Uiteraard werden ook de gebruikte krijtmaterialen mee naar huis genomen.
De 22 jeugdige streetpainters kregen als opdracht mee creatief om te gaan met het thema “75 jaar bevrijding”. Dat deden ze na een oproep van de Kunst en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul om deel te nemen aan het sjtraotkriete. 22 Leerlingen uit groep 7 & 8 van de basisscholen hadden zich aangemeld voor het sjtroatkriete.

Onder schooltijd hebben de leerlingen een tekening gemaakt met het thema “75 jaar bevrijding” en als voorbereiding op gelopen zondag deel genomen aan een oefensessie straattekenen op het terrein van het Stella Maris college.
Foto KCR

 

← Vorig bericht

Enexis werkt aan stroomnet Oranjelaan

S.E.C. dames 1 houdt een punt in Valkenburg

Volgend bericht →