Feest van het Witte Goud in Schin op Geul

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Feest van het Witte Goud in Schin op Geul

Op zondag 21 MEI vindt van 12.00 tot 18.00 uur in het Gemeenschapshuis “ t Geboew” te Schin op Geul voor alweer het negende opeenvolgende jaar het inmiddels tot in de wijde omgeving zeer bekende BOURGONDISCH ASPERGEFESTIJN plaats.
Dit FEEST VAN HET WITTE GOUD staat op een gastronomisch hoog niveau. Ook nu weer laten een 10 tal topkoks uit de regio Heuvelland onder leiding van de in Schin op Geul wonende Koos van Noort, chefkok van het Kurhaus te Scheveningen, zien wat zij culinair in hun mars hebben. Het festijn vindt plaats in het Gemeenschapshuis ‘t Geboew, dat door zijn sfeervolle aankleding omgetoverd wordt tot een gezellig restaurant waar het goed toeven is. De ambiance wordt nog versterkt met passende levende muziek, waardoor het des te meer genieten is van de overheerlijke gerechten. Voor de kleintjes wordt het verblijf veraangenaamd door de inrichting van een aparte spelruimte met attracties, zodat ook zij een leuke middag hebben. Hun ouders kunnen dan ook onbezorgd genieten van de voortreffelijke aspergegerechten.
Zowel losse gerechten als drie- en viergangenmenu’s kunnen tussen 12.00 en 18.00 uur tegen zeer aantrekkelijk prijzen genoten worden. Zo kost een vier gangen menu slechts € 15,50 en een drie gangen menu € 13,50. De culinaire hoogstandjes kunnen compleet worden gemaakt met uitstekende bijpassende wijnen. Een witte franse wijn uit de Gascogne, Fleur de D’Artagnan of een Pinot Gris 2004 van het bekroonde wijndomein Sint Mauritius te Schin op Geul. Deze wijnen zijn zowel per glas als per fles verkrijgbaar. Ook hier weer tegen aantrekkelijke prijzen.
Liefhebbers van asperges, die met een wandeling hun eetlust willen bevorderen, kunnen vanaf 10.00 uur in het Gemeenschapshuis gratis wandelroutes van 4, 7 en 10 km afhalen.
Een prachtige combinatie kan worden gemaakt met een wandeling naar het Gerendal, waar een bezoek aan de orchideeëntuin zeer de moeite waard is.
Reserveren is niet mogelijk. Er is evenwel voldoende aanwezig zodat de bezoekers van het Bourgondisch Aspergefestijn een paar gezellige uurtjes en gegarandeerd culinair genot geboden wordt.

← Vorig bericht

St. Josephschool wordt gerenoveerd

Open tuinendag en glasdecoratie op de Keutenberg in Schin op Geul

Volgend bericht →