Feestelijke afsluiting expositie Gèr Huntjens

Voorpagina » Toerisme » Feestelijke afsluiting expositie Gèr Huntjens

Paasmaandag, 17 april, om 15.00 uur zal de tentoonstelling  met werken van Gèr Huntjens worden afgesloten met een feestelijke  finissage die bij Pasen past. Willem Vermeer zal de betekenis van deze kunstenaar  toelichten en met bezoekers een wandeling langs zijn werk in het museum maken.  Onder het genot van een kop koffie of thee – mét paaseitjes –  zal hij vragen van bezoekers beantwoorden en met hen napraten over het leven en werk van Gèr Huntjens als Limburgse kunstenaar.
Omdat Gèr Huntjens tijdens zijn leven nauwelijks in de openbaarheid trad, kennen bezoekers zijn surrealistische schilderijen en zijn grafisch werk niet of nauwelijks. Wel herkennen velen zijn cartoons uit tijdschriften als Panorama, Nieuwe Revue, Tussen de Rails of anderszins.
Op de bovenste etage van het museum waar zijn cartoons zich bevinden klinkt dan ook vaak een schaterlach. Het meest overdonderd zijn bezoekers toch door de kleurenrijkdom en de finesses van zijn meer dan tachtig schilderijen in de grote zaal.
Het museum is  Paasmaandag open van 13 – 17 uur. De finissage begint om 15.00 uur.
Normale entree is € 6 inclusief koffie met paaseitjes. Toegang gratis op vertoon van museumkaart, vrienden- of begunstigerspas.

← Vorig bericht

Waterconferentie Maas en Mergelland

TV Gids vanaf 9 april

Volgend bericht →