Festival Mondial.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Festival Mondial.

Zondag 10 november in de PolfermolenOnder de noemer "Festival Mondial" organiseren de stichtingen Amigos do Brasil, Seva Sangam, Rafaël, Kumari, Global Exploration, Hulp door Genade, Senehasa en de Wereldwinkel een dag in de Polfermolen om zich te presenteren aan de Valkenburgse gemeenschap. Alle deelnemers maken deel uit van het Platform Wereld burgerschap.

Zondag 10 november gebeurt dit door middel van een interculturele markt, een dansfestival, met exotische hapjes, Fairtradedrankjes en de mogelijkheid tot het kopen van producten uit de wereldwinkel of meegebracht door de diverse stichtingen uit Brazilië, India, Indonesië, Nepal, Peru, Sri Lanka, Tanzania, maar ook uit Roemenië en Armenië.
Om 12 uur opent wethouder Remy Meijers van de gemeente Valkenburg aan de Geul het festival door onthulling van het bord “Millennium gemeente”.

Naast de interculturele markt is er een filmfestival waar de Valkenburgse gemeenschap nader kennis kan maken met de activiteiten van de diverse stichtingen o.a. aan de hand van films van Marijn Poels over projecten in Roemenië en Armenië.
Het multicultureel Festival Mondial maakt deel uit van de Internationale conferentie over wereld burgerschap en millennium doelen welke de stichting Global Exploration van 2 t/m 15 november organiseert. Voor deze conferentie nodigt Global Exploration uit ieder Global land diverse vertegenwoordigers uit. Zo zullen ongeveer zestig gasten uit Bhutan; Cambodja, China, India, Indonesië, Nepal, Peru, Tanzania, en Thailand aanwezig zijn. De jongeren uit deze landen zullen op gezette tijden een dans uit hun land uitvoeren. Tijdens de ‘meet and greet’ in beide restaurants van de Polfermolen kunnen oude vriendschappen worden opgehaald.
Uit de regio treden verder op: De kinderen van Cosy Corner Valkenburg, Ritmo Voerendaal, Tuta Musica uit Voerendaal, Filippijnse dansgroep Bayanihan uit Heerlen en zangkoor Amicitia uit Vilt.
Het festival wordt besloten met een vredestocht. Een korte wandeling van de Polfermolen naar het Openluchttheater. Alle aanwezigen zouden een vredeskaarsje kunnen mee dragen en ter intentie van een betere wereld bij de grote Peace Candle kunnen achterlaten. Vertegenwoordigers uit de vele aanwezige landen spreken een korte gedachte uit. Een gedachte over Vrede waar ook ter wereld.

← Vorig bericht

Kinderen ontbijten met burgemeester Eurlings.

Uitslagen schoolzwemkampioenschappen 2013.

Volgend bericht →