Festival Vocallis komt naar Zuid-Limburg

Voorpagina » Toerisme » Festival Vocallis komt naar Zuid-Limburg

Van 25 oktober tot en met 10 november vindt het internationale Festival Vocallis plaats in Zuid-Limburg.

Reinild Mees

Festival Vocallis staat dit jaar volledig in het teken van de vrouw. Dat betekent onder meer veel aandacht voor vrouwelijke componisten. Van vrijdag 25 oktober tot en met zondag 10 november zullen weer tal van concerten worden gegeven op diverse bijzondere locaties in Zuid-Limburg; niet alleen in het klassieke genre, maar ook met uitstapjes naar de lichte muziek als jazz en singer-songwriters.
 
Vincent Kusters

Het concert in het Openluchttheater van Valkenburg vindt plaats op zondag 27 oktober om 15.00 uur in de verwarmde grot van het  Openluchttheater Valkenburg. In dit concert – met bariton Vincent Kusters,  aan de piano begeleid door Reinild Mees –  wordt aandacht besteed aan de muzikale erfenis van de zusjes Boulanger.
 
Lili Boulunger stierf op zeer jonge leeftijd maar liet een indrukwekkend (maar relatief klein) oeuvre na. Haar zus Nadia Boulanger werd docente en vertrouwenspersoon van veel  – later beroemd geworden – mannelijke componisten. De beiden Boulangers mochten beslist niet ontbreken in het programma van Festival Vocallis 2019. Vandaar deze hommage aan hen en een aantal leerlingen van Nadia Boulanger.
Meer informatie vindt u op www.festivalvocallis.nl

← Vorig bericht

Wie (ver) reist, kan veel (ver)halen

Voetbalvoorspelling: "De Drie van Graefie"

Volgend bericht →