Festiviteiten rond Sinterklaas in Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Festiviteiten rond Sinterklaas in Valkenburg

Ook al is Valkenburg in november en december in kerstsferen gehuld, toch is er elk jaar aandacht voor Sinterklaas. Het is de achtste keer dat KIAVA (Kinger Aktiviteite Vallekeberg) deze kindertraditie mag organiseren. Net als vorig jaar kunnen de kinderen van Valkenburg gratis een aantal festiviteiten rondom Sinterklaas bijwonen.
Met de jaarlijkse kleurwedstrijd kunnen leuke prijzen worden gewonnen. De kleurplaat delen worden utigedeeld  op de scholen en zijn te vinden op facebook.com/kinderactiviteitenvalkenburg.nl.
De kleurplaten kunnen worden ingelverd tijdens de intocht of op zaterdag in het Huis van Sinterklaas.
Het feest van de intocht is op zondag 18 november vanaf 13:30 uur bij de Oude Kerk op het Sint Nicolaasplein. Sint zelf komt daar rond 14:00 uur aan. De kinderen worden vermaakt met muziek en een verhaal. Natuurlijk valt er ook volop te snoepen.
Het Huis van Sinterklaas is in het Museum Land van Valkenburg gevestigd en is gratis te bezoeken op zaterdag 1 december tussen 12:00 en 16:00 uur en op zondag 2 december van 11:00 tot 16:00 uur. In het Huis van Sinterklaas kunnen de kinderen zelf speculaas versieren in de bakkerij, oefenen om Piet te worden in de Pietenschool, op de foto met Sinterklaas in zijn slaapkamer, de pakjesmachine en het postkantoor bekijken en valt er het een en ander te experimenteren.
Het ontbijt met Sinterklaas is op zondag 2 december tussen 10:00 en 11:00 uur op de terrassen in de Grotestraat nabij het museum. Samen met Sint en zijn pieten wordt dan lekker een broodje met beleg een eitje gegeten samen met een drankje. Tevens vindt dan de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd plaats. Het ontbijt is voor kinderen gratis.
Sinterklaas vraagt om u hiervoor vóór 30 november op te geven via facebook.com/kinderactiviteitenvalkenburg of per e-mail via kinderactiviteitenvalkenburg@gmail.com. Graag uw naam en met hoeveel kinderen u wilt komen vermelden.

← Vorig bericht

KPN bouwt nieuwe zendmast, Falcon maakt bezwaar

Loverboy Armin A. opgenomen in observatiekliniek

Volgend bericht →