Fiasco Valkenburgerstraat duurt voort

Voorpagina » Toerisme » Fiasco Valkenburgerstraat duurt voort

De soap rond de reconstructie van de Valkenburgerstraat blijft doorgaan. Een gevolg van een onwillige aannemer, aldus de wethouder en raad. Een uit de hand gelopen recent overleg in de vergadering van het kernoverleg Berg over de kwestie, bracht geen duidelijkheid. In tegendeel. “Er was heel veel commotie, het overleg werd gestopt omdat het uit de hand liep”, aldus C.D.A.-raadslid Marij Penders-Verheggen. In de afgelopen maanden zijn diverse noodreparaties gedaan. Deze reparaties blijven aanhouden en veroorzaken overlast bij de inwoners.
Vragen
Tijdens de commissie S.O.B. van dinsdagavond stelden de fracties van C.D.A., V.S.P. en A.B. prangende vragen over de kwestie. Sinds eind november zijn er geen mededelingen naar de bewoners meer gedaan.
“Is er samenwerking tussen de nutsbedrijven? Wanneer starten de werkzaamheden? Hoe ziet het nieuwe financiele plaatje voor de werkzaamheden er uit? Heeft Plum Infra BV een geding aangespannen tegen de gemeente over de beëindiging van het contract? Zijn de aanbestedingsregels wel up-to-date? Moet de gemeente meer op kwaliteit en minder op de goedkoopste inschrijving beoordelen? Wat zijn de meerkosten van het project voor de gemeenschap? Wanneer wordt een info-avond voor bewoners georganiseerd?”
Antwoorden wethouder Vankan
De enige reactie die die wethouder heeft vernomen van Plum Infra BV is dat zij kennis hebben genomen van het besluit en dat zij dit aan hun juristen voorleggen. “Er is verder geen procedure aangespannen. Maar dat zou zomaar kunnen gebeuren. Ik moet voorzichtig zijn met het meedelen van zaken in de openbaarheid.”
Vankan zei heel duidelijk dat er bij de gemeente geen klachten van burgers zijn ontvangen. Vankan deelde mee een juridisch overlegtraject met advocaten te  zijn gestart hoe een nieuwe aanbesteding ingezet moet worden. “Een mogelijk plan van aanpak bespreek ik eerst met alle fractievoorzitters”, beloofde Vankan. Er ligt een plan van aanpak klaar. Vankan bespreekt dit plan donderdag 24 januari.
Toekomst
Voor de toekomstige renovatieplannen van de Valkenburgerstraat geld dat die hoger uit gaan vallen door gestegen bouwkosten bij aannemers. Vankan wil pas een informatieavond organiseren als er iets te melden is. “Nu we op procesniveau bezig zijn, heeft dit geen zin”, aldus de wethouder. “Wanneer begonnen kan worden hangt af van die aanbesteding”, zei Vankan.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

St.Janspad krijgt politieke lading

100ste concert Andre Rieu

Volgend bericht →