Parkeergarage Aan de Kei in de toekomst ook voor fietsers?

Voorpagina » Toerisme » Parkeergarage Aan de Kei in de toekomst ook voor fietsers?

Nederland is fietsland nummer 1. Daar zijn we trots op. Er bestaan vele soorten fietsen. De meest gangbare zijn de ‘normale’ fietsen. Daar worden binnenkort fietsrekken voor in het centrum geplaatst. Ze komen op de hoek Poststraat met de Louis van de Maesenstraat voor acht fietsen. Maar ook op het Casinoplein. Daar kunnen 24 fietsen geparkeerd worden en tenslotte in de Dr.Erensstraat waar 12 bezoekers hun fiets kunnen parkeren in een rek. Onbewaakte stallingen in de openbare ruimte.
Het is al meerdere keren voorgekomen dat op de genoemde plekken fietsen gestolen zijn. Vooral elektrische fietsen en racefietsen zijn gewilde objecten. Vooral elektrische fietsen worden door de dief opgetild en verplaatst naar een gereedstaande bus. Niemand zegt iets. Iedereen denkt dat het de eigenaar van de fiets is die hem versleept omdat de batterij leeg is. Wie zal het zeggen. De eigenaar komt terug van boodschappen doen en ziet tot zijn/haar verbazing dat het vehikel verdwenen is.
PGP, de lokale politieke partij waar GroenLinks onderdeel van is, heeft een voorstel ingediend om in Valkenburg-centrum een bewaakte fietsenstalling te realiseren. Waarom niet in parkeergarage Aan de Kei? ‘Vergeten’, zei de gemeente in het verleden. Zou dit nu gerepareerd kunnen worden? Zeker nu blijkt dat in parkeerdek -2 bijna nooit een auto staat. Daar zou een deel van de vrije ruimte ingericht kunnen worden met hekken en een betaalsysteem.
Het is te hopen dat het voorstel dat dinsdagavond besproken wordt in de raadzaal vatbaar is voor de bovengenoemde optie. De ruimte is al klaar. Alleen de fietsparkeervoorziening moet bekeken worden of deze haalbaar is. Mocht die voorziening in Aan de Kei te verwezenlijken zijn kan het plan voor het Walramplein achterwege blijven.
Bij de realisatie van de extra fietsparkeervoorzieningen voor centrum Valkenburg is de ondernemersvereniging VOC betrokken. De VOC wil een fietsvoorziening toch zeker ook dicht bij de winkels gerealiseerd zien?
Genoemde voorzieningen zullen voor de zomer worden geplaatst.

← Vorig bericht

Persoon onder trein in Schin op Geul?

Werk aan spoor tussen Heerlen en Sittard

Volgend bericht →