Raad over fietsenstalling en plassen in het centrum

Voorpagina » Toerisme » Raad over fietsenstalling en plassen in het centrum

De Valkenburgse gemeenteraad hield zich maandagavond in haar vergadering niet alleen met het toiletprobleem in het centrum bezig. ”Wel of geen openbaar toilet, gratis of tegen betaling, een of meerdere toiletten, en op welke locatie”. Zomaar enkele vragen, die in dat dossier voorbijkwamen.
Intussen kunnen de “plassers” misschien terecht bij de horecazaken rond het Walramplein opperde wethouder Vankan en enkele raadsleden. Zij hadden deze geluiden opgevangen bij de horeca die liever hun toilet in de zaak hiervoor beschikbaar stelden dan een toilet voor hun deur zagen. De wethouder memoreerde nog dat alle aansluitingen op het plein al zijn gemaakt, dus ook de plaats schijnt al bepaald te zijn.
Uit een landelijk onderzoek is gebleken dat circa 53% van de probleemplassers tevoren bekijken hoe het met de openbare toiletten gesteld is alvorens op pad te gaan.
Math.Knubben (CDA) vroeg om verder onderzoek. Voorlopig wordt bewegwijzerd naar openbare gebouwen voor het lenigen van de hoge nood. Bij evenementen worden wel mobiele openbare toiletten geplaatst, opgenomen in de vergunning.
Niels Dauven (AB) vroeg zich af of zomerdrukte, het kerstgebeuren etc. niet als evenementen werden gezien en dus ook niet vergunningplichtig voor een openbaar toilet worden gemaakt.
Fietsenstalling
De realisatie van een fietsenstalling was geen probleem: een met camera’s bewaakte stalling op het Walramplein met werk voor mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. En die komt er. Intussen worden op diverse plaatsen in het centrum fietsrekken geplaatst. De gemeente heeft rekken op voorraad gekocht zodat ze gemakkelijk bijgeplaatst of verplaatst kunnen worden, volgens wethouder Vankan, en dat wordt regelmatig bekeken.

← Vorig bericht

Jestskister Carmen Slijpen sluit seizoen af met derde plek

Overval Aldi Broekhem 1

Volgend bericht →