Fietsersbond en PvdA-D66 ondernemen actie voor fietsers en voetgangers

Voorpagina » Nieuws » Politiek » Fietsersbond en PvdA-D66 ondernemen actie voor fietsers en voetgangers

Inwoners Valkenburg worden verzocht knelpunten te melden

De Fietsersbond Heuvelland en de PvdA/D66 ondernemen actie om de veiligheid van fietsers en voetgangers in Groot Valkenburg te verbeteren. Daarbij roepen zij inwoners van Valkenburg op problemen te melden. Want Valkenburg mag een Wielerstad zijn, het is zeker geen Fietsstad of Voetgangersstad. De gemeente doet haar best om knelpunten aan te pakken, maar er zijn nog steeds veel gevaarlijke en onoverzichtelijke situaties.

De organisaties nemen het initiatief om deze knelpunten in kaart te brengen. Uiteraard weten Valkenburgse fietsers en voetgangers zelf het beste waar de moeilijkste en gevaarlijkste plekken te vinden zijn. Daarom staan leden van de Fietsersbond en PvdA/D66 op zaterdag 7 april tussen 10 en 12 uur bij de kiosk op het Theodor Dorrenplein. Inwoners kunnen hun knelpunten persoonlijk melden of mailen naar: veiligverkeervalkenburg@yahoo.com. Inwoners van de kernen worden nadrukkelijk uitgenodigd om te reageren.

De knelpunten zullen worden verzameld en op een later tijdstip als actielijst aan de wethouder van verkeer Jef Kleijnen worden overhandigd.

Deze actie sluit aan op het item over verkeersveiligheid dat in de week van 1 t/m 7 april op TV Valkenburg te zien zal zijn: een fietstocht van een aantal kinderen en ouders met burgemeester Nuytens, wethouder Kleijnen en Marc Lotz langs diverse knelpunten in de kern Valkenburg.

Voor meer informatie:

Remy Meijers (Fietsersbond) 06 10 925 185 of

Carolien Martijn (PvdA Valkenburg) 06 303 85 402

veiligverkeervalkenburg@yahoo.com

← Vorig bericht

Man aangereden door automobiliste

Internetradio voor in de auto

Volgend bericht →