Fietspadenplan desastreus voor Pieterpad.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Fietspadenplan desastreus voor Pieterpad.

Zeggen de Stichting Pieterpad en Stichting Wandelnet. Het fietspadenplan dat de gemeenten Valkenburg, Maastricht en Meerssen samen met de provincie Limburg hebben bedacht om het recreatief fietsen in het Geuldal te bevorderen, is desastreus voor de wandelaars, zeggen de Stichting Pieterpad en Stichting Wandelnet.

Dit plan leidt volgens deze wandelorganisaties tot de teloorgang van het unieke karakter van het Geuldal, zo hebben zij in een brief aan de provincie en de betrokken gemeenten laten weten.
Niet alleen het bekende Lange-Afstands-Wandelpad Pieterpad, maar ook het Krijtlandpad en het Pelgrimspad worden hierdoor getroffen. De wandelpaden in het Geuldal hebben een uniek karakter.

Zeker tussen Tivoli en Brakkeberg doet het wandelpad door de houten hekconstructies en de hoogteverschillen buitenlands aan. De organisaties hebben niets tegen fietsen of de aanleg van fietspaden, maar zij benadrukken dat wandelen en fietsen over dezelfde paden in het Geuldal onwenselijk is.
Het Pieterpad en Stichting Wandelnet staan overigens niet alleen in hun bezwaren. Ook op lokaal niveau hebben de plannen de nodige weerstand opgeroepen. De vereniging ’Niks aan de Hand’ heeft eerder al haar bezwaren tegen de plannen naar voren gebracht.

KLIK HIER voor fietsen langs de Geul 1KLIK HIER voor fietsen langs de Geul 2KLIK HIER voor fietsen langs de Geul 3
← Vorig bericht

Onthulling naambord 'Valkenburg' op station.

Ièreteike naar mergelpand D'Allei in Lindenlaan.

Volgend bericht →