Filmavond Heemkunde in Houthem-St.Gerlach

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Filmavond Heemkunde in Houthem-St.Gerlach

Dank zij het filmwerk van onze dorpsgenoot Pierre Lataster zijn veel gebeurtenissen, activiteiten, personen e.d. in Houthem in de loop van de jaren vastgelegd op film.

Eerst maakte hij gebruik van een eenvoudige filmcamera en later is hij overgestapt op video en digitale camera.

Van veel 8-mm films heeft hij gedeelten overgezet op videocassette en van geluid voorzien. Vanzelfsprekend is de kwaliteit van deze oudere films niet te vergelijken met de huidige kwaliteit van video en dvd.

Maar ondanks dat, blijft het kijken naar deze filmfragmenten boeien en velen zullen familieleden, oud-dorpsgenoten, gebouwen e.d. herkennen en sommigen zullen met weemoed terugdenken aan die vroegere tijd.

In de film die hij ons op 26 september 2006 in de Holle Eik, aanvang 19.30 uur, laat zien, gaan we terug naar de jaren 1967 tot en met 1988.

We zien dan o.m. beelden over het 50-jarig jubileum van het kerkelijk zangkoor, de jubilea van de paters Wakkers en Geuskens, het koningsvogelschieten, uitroepen van prins carnaval, carnavalsoptochten, seniorenmiddagen en –uitstapjes, het uitreiken van het nieuwe vaandel van de brassband, het feest van de buurtvereniging Hand in Hand, de opening van de Wethouder Heijnensstraat, het 40-jarig jubileum van meester Wiel Curfs, het kindervakantiewerk en vele andere gebeurtenissen en folkloristische feesten.

De film duurt in totaal 2½ uur. Halverwege is er een pauze van 15 minuten.

Iedereen is welkom. De entree is gratis.

Vrijwillige bijdragen zijn welkom en zijn bestemd voor restauratie van de kerk.

Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach

← Vorig bericht

Volksdansen: een nieuwe hobby ?

Ouders Broekhem Zuid in actie voor behoud speeltuin

Volgend bericht →