Filmopnames voor 'Club van Sinterklaas' in Valkenburg

Voorpagina » Toerisme » Filmopnames voor 'Club van Sinterklaas' in Valkenburg

Van 7 t/m 9 juni en 12 t/m 15 juni worden er filmopnamen gemaakt in en rond het centrum van Valkenburg. Tijdens de filmdagen neemt Tom de Mol Productions hier met een aantal acteurs straatscenes op voor de nieuwe ‘Club van Sinterklaas film’. De opnames vinden o.a. plaats bij winkelcentrum De Kei, Geulpoort, Halderstraat/Kerstraat, gemeentehuis, Gemeentegrot en Leeuwterrein.
De film wordt in het najaar van 2017 in meer dan 100 bioscopen in Nederland en België uitgezonden. 90% van de opnames vinden plaats in Valkenburg aan de Geul.
Onderstaande informatie uit de bewonersbrief.
Bewoners Sittarderweg / deels Spoorlaan
Woensdagmiddag 7 juni vinden filmopnames plaats bovenaan de Sittarderweg. Hiervoor worden de parkeerplaatsen tegenover de huisnummers 1 tot en met 15A aan de Spoorlaan gereserveerd. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van het grasveldje nabij huisnummer 13. Tijdens het opnemen kan voor korte tijd het verkeer worden tegengehouden, maar er zullen geen langdurige opstoppingen ontstaan. Het kan dus wel zo zijn dat u enkele minuten langer nodig heeft om uw huis te bereiken.
Bewoners Daalhemerweg
Op donderdag 8 juni vinden de hele dag tot aan het begin van de avond opnames plaats op een perceel van de gemeente achter de Daalhemerweg. Wij verwachten niet dat u hiervan hinder ondervindt.
Bewoners/ondernemers Theodoor Dorrenplein en in en rond Winkelcomplex Aan de Kei
Op vrijdag 9 juni vinden ’s ochtends opnames plaats bij de Geulpoort en in de Dr. Erensstraat. Tijdens het filmen zijn de winkels en restaurants gewoon bereikbaar. Het kan echter wel voorkomen dat publiek voor een korte periode wordt verzocht om even te wachten. Dit wordt gecoördineerd door één van de crewleden en verkeersregelaars vanuit de gemeente.
Op maandag 12 juni en woensdag 14 juni wordt gefilmd op de hoek Engelbertstraat – Kerkstraat. Op deze locatie wordt vanaf 7 uur een filmset opgebouwd. Hiervoor wordt de Halderstraat volledig afgezet. Om uw huis of parkeerplaats dan toch te bereiken, wordt een tijdelijke omleidingsroute ingesteld. Zie hiervoor de bijgevoegde plattegrond. De opnames op 12 juni duren tot ca. 1 uur ’s nachts. Dat laatste heeft voornamelijk te maken met het feit dat de film uiteraard in de “wintertijd” moet spelen maar aan het begin van de zomer wordt opgenomen. Op woensdag 14 juni vinden op dezelfde locatie opnames plaats tot 24 uur ’s nachts.

← Vorig bericht

Auto tegen boom. Automobilist overleden

John Vranken nieuwe Koning in Strucht

Volgend bericht →