Filmvoorstelling in 't Geboew

Voorpagina » Toerisme » Filmvoorstelling in 't Geboew

Vrijdag 31 januari vertoont de seniorenraad in samenwerking met de Heerlijkheid Schin op Geul om 14.00 uur de ontroerende film ‘Shoplifters’. Deze film werd in mei 2018 beloond met de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.
Aanmeldingen dienen bij voorkeur te gebeuren via mail   LS@heerlijkheidschinopgeul.nl Of per telefoon 043-4591792. Aan het bezoek – inclusief koffie en vlaai – zijn kosten verbonden.

shoplifters

In Shoplifters wonen Nobuyo en haar man Osamu opeengepakt maar gelukkig ergens aan de rand van Tokio met hun jonge zoon Shota, Nobuyo’s jongere zusje Aki en oma Hatsue. Overleven doen ze van oma’s karige pensioentje en van het grut dat ze met winkeldiefstal binnenhalen.
Zo kabbelen dingen al een tijdje voort, proef je aan de vertrouwde manier waarop iedereen met elkaar omgaat. Hier leven vijf mensen op een paar vierkante meter, niet alleen aan de rand van Tokio maar ook een beetje aan de rand van de samenleving, maar ze zijn gelukkig, ook al hebben ze het niet breed. Het kan ook anders, blijkt als Osamu en Shota op een avond de kleine Juri op straat vinden, een meisje dat is weggelopen bij haar ouders. Ze zegt niks. Ze hoeft ook niks te zeggen, haar littekens zeggen genoeg. Vanaf dat moment raakt alles aan het wankelen.
Regie: Hirokazu Kore-eda;
Cast:Kiki Kirin,Sôsuke Ikematsu, Sakura And, Mayo Matsuoka e.a.
 
 
 
 
 
 

← Vorig bericht

Werkzaamheden aan Het Bat

Nederlands Vrouwenteam IJshockey U18 klaar voor eerste duel 

Volgend bericht →