Finale Amstel Goldrace gewijzigd

Voorpagina » Toerisme » Finale Amstel Goldrace gewijzigd
De laatste lus van de zondag te verrijden 53ste Amstel Goldrace is gewijzigd voor de heren- als dameswedstrijd. Dat betekent dat het peloton niet meer via de Rasberg afdaalt richting Maastricht, maar dat hiervoor de Kuitenbergweg wordt gekozen om in Maastricht op de Molenweg uit te komen, waarna de Rasberg wordt overgestoken via de Peutgensweg richting Bemelen. Daar wordt de Bemelerberg beklommen en rijden de dames hetzelfde parcours als afgelopen jaar met de afdaling van de Daalhemerweg en de beklimming van de Cauberg. De heren rijden echter vanuit Wolfshuis naar Berg en Terblijt om via de Rijnsbergerweg op de Sibberweg uit te komen om zo naar de finish te rijden.
De finale van de dameskoers wordt vanaf 13:30 uur live uitgezonden door de NOS op NPO1. De finish wordt omstreeks 14:00 uur verwacht in Berg & Terblijt.
Op zaterdag kunnen de bezoekers aan de koers als verrassing enkele artiesten live zien optreden in de feesttent bij de finish. Op zondag 15 april wordt er een speciale publiekstent ingericht waar een DJ voor de nodige sfeer zal zorgen. In deze tent zijn TV-schermen aanwezig om de Amstel Gold Race live te kunnen volgen. De passages kunt u aanschouwen vanaf het speciaal voor publiek ingerichte terras.
← Vorig bericht

'De Cauberg' rijdt nu door Limburg

Rijksweg N590 wordt afgesloten

Volgend bericht →