Fotoexpositie ‘Geheimen van De Piepert’ in het museum

|
,

Voorpagina » Toerisme » Fotoexpositie ‘Geheimen van De Piepert’ in het museum

In de Jaques Vonk-zaal van Museum Valkenburg wordt van 9 augustus t/m 6 september 2020 de expositie ‘Geheimen van De Piepert’ van fotograaf Annemiek Mommers getoond.

Met deze foto-expositie neemt Annemiek Mommers de kijker mee op een wandeling door het natuurgebied uit haar jeugd. Fotograaf Annemiek Mommers werd in 1972 geboren in Eys.  Ze studeerde Fotografische Vormgeving in Den Haag en maakt naast haar werk als fotojournaliste kunst, waarin ze fotografie en schilderen combineert. Met haar eigen manier van kijken vertaalt ze verhalen naar één beeld.

Aan de hand van foto’s, gevonden voorwerpen en verhalen, schetst ze een beeld van De Piepert in Eys en verwondert zich over al het moois dat ze onderweg tegen komt. Op haar reis door de tijd legt ze de rijke geschiedenis van dit unieke natuurgebied bloot en herontdekt de dingen die ze als kind tegenkwam tijdens de wandelingen met haar vader. Met de onbevangenheid van het tegendraadse meisje dat ze ooit was, zoekt ze naar verhalen die De Piepert te vertellen heeft. Tijdens haar zoektocht ontdekt ze een geheimzinnig luik in het Eyser-bos, stuit op een spookwagon en ontrafelt het geheim van de sprookjesfiguren die er al meer dan tien jaar staan. In haar foto’s met bijbehorend boek legt Annemiek niet alleen de wonderlijke dingen vast die ze aantreft, ze verbaast zich ook over schijnbaar doodgewone dingen die ze tijdens haar wandelingen ziet. Ze legt ze in al hun schoonheid vast en hoopt dat de lezer over haar schouder meekijkt. Want wat op het eerste oog gewoon lijkt, blijkt vaak iets heel erg moois te zijn. Met haar ‘Geheimen van De Piepert’ nodigt Annemiek Mommers de bezoekers niet alleen uit om mee te lopen door het landschap van haar jeugd, ze hoopt ook dat ze met deze expositie én het boek dat ze er over maakte, mensen inspireert om wat bewuster naar hun eigen omgeving te kijken.

De vernissage van de expositie is op zondag 9 augustus 2020 om 15.00 uur en is i.v.m. het corona-protocol alleen toegankelijk voor genodigden. De inleiding wordt gehouden door Paul van der Steen – schrijver / journalist.

← Vorig bericht

Code oranje voor Limburg: hitte houdt nog aan

Patrick Creyghton schildert het Limburgse landschap

Volgend bericht →