Franssen Milieutechniek onderzoekt bodem villa Via Nova

Voorpagina » Toerisme » Franssen Milieutechniek onderzoekt bodem villa Via Nova

Franssen Milieutechniek zal in opdracht van de Antea Group de verontreinigde bodem van parkeerplaats villa Via Nova gaan onderzoeken. Ze start deze week met die werkzaamheden.
Hoe gaat men te werk?
Op het parkeerterrein worden een tiental proefsleuven gegraven. Deze worden met markering tijdelijk afgezet. De parkeerplaatsen op de graaflocaties zijn dan tijdelijk niet bereikbaar. Sommige sleuven liggen op eigendom derden. Daarvoor zal vooraf toestemming worden gevraagd. Ook zullen op diverse locaties op het parkeerterrein en de toegangswegen boringen worden uitgevoerd. Enkele boringen liggen op eigendom van derden. Daarvoor zal vooraf toestemming worden gevraagd. Voor de boringen in de toegangsweg wordt de boorlocatie afgezet, waarbij wel telkens één rijstrook beschikbaar blijft. De parkeerplaatsen op de boorlocaties zijn tijdelijk niet bereikbaar.
Wat de sanering gaat kosten kan nu nog niet becijferd worden zei wethouder Vankan vorige week tijdens de SOB-commissievergadering.
Het terrein heeft jarenlang braak gelegen tot het moment dat het parkeren in het centrum, door bouwactiviteiten voor de realisatie van het winkelcentrum Aan de Kei een aanvang namen. Op het parkeerterrein villa Via Nova is woningbouw gepland. Het terrein is eigendom van projectontwikkelaar Jongen.
Tot op de dag van vandaag kan op villa Via Nova geparkeerd worden. Onder het winkelcentrum Aan de Kei is een twee-laags parkeergarage gevestigd. Daar kunt u ook parkeren mocht dat niet mogelijk zijn op villa Via Nova.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Uitslagen bekervoetbal zondag 17 september

Drukke zebra niet, matig verlichte krijgt wel nieuwe verlichting

Volgend bericht →