Frontale aanval over organisatie kerstmarkt

Voorpagina » Toerisme » Frontale aanval over organisatie kerstmarkt

De V.S.P. heeft een frontale aanval ingezet tegen wethouder Claudia Bisschops (C.D.A.) die haar opzet van de kerstmarkt voor het komende winterseizoen uitlegde aan de commissie Economie.
Raadslid Gerti Silverentand vroeg op de vrouw af of de wethouder het “onfatsoenlijk vindt dat de horecaexploitant die meer dan 25 jaar de kerstmarkt heeft georganiseerd, zomaar aan de kant geschoven wordt. Nog geen twee maanden voor de opening van de markt.”
Wethouder Bisschops reageerde op aanval met als uitleg dat de situatie rond de kerstmarkt geheel veranderd is. “Zes partijen zijn aangeschreven om het cateringdeel van de kerstmarkt te organiseren. Vier kandidaten trokken zich terug. De overblijvende partijen hebben we beoordeeld op vernieuwing en kwaliteit.” De keuze is gevallen op Quality Days uit Valkenburg in samenwerking met 0-7 uit Veghel. Duidelijk werd dat het college gekozen heeft voor een nieuwe manier om de kerstmarkt in de Gemeentegrot vorm te geven. Daarbij is niet voor de organiserende stichting gekozen.”
De vertegenwoordigers van de overige partijen AB, VVD, PGP en CDA distantieerden zich van de woorden van de V.S.P. Uit de beraadslagingen bleek verder dat de gemeente Valkenburg aan de Geul en een van de beide verliezende partijen op 2 oktober a.s. voor de rechter staan.

← Vorig bericht

Nazaten Theodoor Dorren bezochten Valkenburg

Nieuw boek Historische en Heemkundige Studies

Volgend bericht →