Verdwijnt basalt in het centrum?

Voorpagina » Toerisme » Verdwijnt basalt in het centrum?

Voorbijgangers zal het zeker zijn opgevallen. De sleuven op het Theodoor Dorrenplein zijn opgevuld met klinkers. Niet alleen een vreemd gezicht. Het ziet niet uit.
Wij hebben de gemeente om de reden gevraagd. Men reageerde (nog) niet.
De reden zou kunnen zijn – zo wordt gefluisterd in het centrum – dat er een tweede opgraving nodig is indien de bouw van hotel Croix de Bourgogne met de beide dependances start. De bouwers zouden andere stroomkabels nodig hebben. De volgende vraag rijst dan: waar zijn de weggehaalde basaltstenen gebleven?
Naast de overlast van de drilboren en de hekken, is nu het aanzicht van het plein compleet aangetast.
Update 13:38 uur met reactie gemeente:
De bouwwerkzaamheden aan het hotel en 2 dependances moeten nog uitgevoerd worden. De drie gebouwen worden uiteraard voorzien van riolering en nutsleidingen (gas, water, electra, data). Daartoe moeten t.z.t. huisaansluitingen worden gemaakt voor de 3 locaties. Om die te maken zullen op diverse plaatsen kopgaten gegraven moeten worden. Om te voorkomen dat alle straatwerk in basalt er weer in ligt en bij maken huisaansluitingen er deels weer uit moet is besloten tijdelijk klinkers aan te brengen. Een veilige afwerking. Als de bouw zover is dat de basalt verantwoord terug gelegd kan worden, dan zal dat worden ingepland. De vrijgekomen natuursteen wordt in de tussentijd opgeslagen.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Programma hockey Sjinborn

Fluweelengrot krijgt ook nooduitgang

Volgend bericht →