Kunnen de kerstmarkten nog doorgang vinden?

Voorpagina » Toerisme » Kunnen de kerstmarkten nog doorgang vinden?

Tijdens de woensdagavond gehouden commissievergadering E.F.T.R. bleek dat de komende kerstmarkten nog niet georganiseerd kunnen worden. Het college van B en W geeft nog geen groen licht. Er is nog overleg gaande over brandveiligheidsregels van te organiseren evenementen waarbij grote groepen mensen grotten bezoeken. “Er spelen hier grote belangen en grote bedragen een rol”, legt wethouder Jan Vermeer uit aan de commissieleden.
“Het gaat over € 800.000,- of zelfs meer. Wij proberen zo snel mogelijk uit deze moeilijke problematiek te komen zodat partijen kunnen starten met organiseren. Indien dit niet lukt, gaan waarschijnlijk dit jaar de kerstmarkten in de grotten niet door”, aldus Vermeer woensdagavond. Het college heeft binnenkort wederom overleg ook met het bestuur van de Kasteelstichting, eigenaar van de Fluweelengrot. Maar ook met de organisatie van de kerstmarkt in de Gemeentegrot en met de Cave Experience.
“De intentie is om groen licht te geven”, voorspelt Vermeer.
Bijkomend groot probleem vormen de aanwezige vleermuizen in alle grotten waar activiteiten worden gehouden. George Neelis, projectleider vleermuizen, hield woensdagavond een uitgebreide presentatie over het probleem, de beeldvorming en de financiële gevolgen die zijn ontstaan nadat een natuurorganisatie klaagde over het vorig jaar gehouden driedaagse muziekfestival Dig Out The Gems in de Gemeentegrot waar de beschermde vleermuizen huizen.
Alle raadsfracties spraken de vurige hoop uit dat het college spoedig een positief besluit kan nemen. “Het tijdstraject voor de behandeling van een Natura 200-vergunning voor het organiseren van een kerstmarkt beloopt een half jaar. Neelis: “Dan moeten we binnen vier weken de aanvraag indienen anders zijn we te laat”.

← Vorig bericht

Clubkampioenschappen Judoclub Kano Houthem

Succesvolle Limburgse hockeysamenwerking

Volgend bericht →