Gaat 'Vrije School Heuvelland' in Schijn op Geul nog door?

Voorpagina » Toerisme » Gaat 'Vrije School Heuvelland' in Schijn op Geul nog door?

Peter Lemmens van de Agendacommissie Onderwijskaart laat het oudercomité voor de Vrije School Heuvelland in Schin op Geul weten dat medio december een standpunt is ingenomen over de oprichting van de vrijde school in in Schin op Geul. De meerderheid van de Agendacommissie Onderwijskaart is tegen de vorming van een Vrije School Heuvelland.
In deze koepel hebben de volgende onderwijsstichtingen zitting: Stichting Innovo, Stichting Movare, Stichting Kindante, Stichting kom Leren, Stichting Mosa Lira, Stichting Triade, Stichting Alterius, Stichting Pallas, Adelante Zorggroep, Maasgouwschool, Bestuur El Habib, Bestuur El Wahda, Bestuur Gereformeerde Benjaminschool, Bestuur bs Eijsden en Bestuur vereniging Suringar.
Zij vinden – maar dat vindt stichting Pallas niet – dat er mogelijke consequenties voor andere scholen in de regio ongewenst zijn. Men is bang dat leerlingen van andere stichtingen overlopen naar de Vrije School Heuvelland.
Stichting Innovo gaat in Schin op Geul een school per 1 augustus 2017 sluiten vanwege het dalend leerlingenaantal en Pallas wil daar in samenwerking met de gemeente Valkenburg aan de Geul onderwijsactiviteiten starten.
Het oudercomité dat vecht voor de oprichting van de Vrije School Heuvelland heeft al 157 inschrijvingen voor 199 kinderen uit de regio Heuvelland ontvangen die de school in Schin op Geul willen bezoeken.
Vanavond vergadert de commissie Sociaal Domein in het gemeentehuis en zal over de kwestie van de Vrije School Heuvelland vergaderen.
De vergadering start om 19.00 uur.

← Vorig bericht

Mantelzorgsalon in de bibliotheek

Veiligheidstouw langs Geul gestolen

Volgend bericht →