Gaat zetel D66 naar eenmansfractie?

Voorpagina » Toerisme » Gaat zetel D66 naar eenmansfractie?

D66 is verontwaardigd over de mogelijkheid dat de enige raadszetel in de gemeenteraad van Valkenburg aan de Geul opgeëist kan worden door voormalig lijsttrekker Lloyd Wagemans. Wagemans is inmiddels naar de Valkenburgse Senioren Partij verhuisd en was bijna vier jaar geleden lijsttrekker voor D66 en vergaarde 270 stemmen. Goed voor een zetel die hij in de loop van 2014 opgaf wegens privé-omstandigheden.
Uit navraag bij de gemeente blijkt dat de regelgeving in de Kieswet gevolgd moet worden. Dat betekent dat Wagemans als eerste de zetel kan opeisen en beëdigd kan worden. Hij kan vanaf dat moment zich aansluiten bij het partijprogramma van de V.S.P. (de Valkenburgse Senioren Partij, red.). De VSP zelf is nog niet in de raad vertegenwoordigd om dat ze nog niet aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 heeft deelgenomen.
Wie D66-fractievoorzitter Alita Hidding gaat opvolgen is nu nog niet bekend. Mocht op 7 november nog geen opvolger bekend zijn, doet D66 niet mee aan de beraadslagingen over de gemeentelijke begroting.
Mocht Lloyd Wagemans afzien van het zitting nemen in de gemeenteraad dan komen volgens de Kieswet achtereenvolgens in aanmerking de burgerleden Foppe Jacobi (38 stemmen in 2014) en Eugène Ruijgers (17 stemmen), Peter Werres (40 stemmen) en Ronald Verheul (4 stemmen).
D66 vergaarde 593 stemmen tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen. De fractie heeft één zetel in de gemeenteraad.

← Vorig bericht

Geen treinverkeer Heerlen en Valkenburg

Concert van die Moselsänger

Volgend bericht →