Wethouder Jan Vermeer is zeer optimistisch over het gebruik van de parkeergarage Aan de Kei in het centrum. “Er komt ooit een wethouder die zal zeggen dat de parkeergarage te klein is”, zei Vermeer tijdens de begrotingsbehandeling dinsdag in de raad.

Vermeer deelde de raad mee dat de parkeergarage dit eerste jaar € 2.1 miljoen heeft opgeleverd. Als de kosten zijn afgetrokken blijft een winst over van € 1.8 miljoen. Het contract met Q-Park loopt in totaliteit vijf jaar.

Toch had Vermeer op meer opbrengst gehoopt. Hij erkent dat het laagste deel (zgn. -2 niveau, red) van de garage vaak leegstaat. “Het zal wat langer duren voordat dit vol raakt”, voorspelt Vermeer. “De parkeeropbrengsten stijgen nu”, stelt Vermeer vast.

In het verhaal over de parkeeropbrengsten laat Vermeer tevens weten dat Valkenburg aan de Geul op de tweede plaats staat in de ‘rangschikking leegstaande winkels in Limburg’. De minste winkels staan in de gemeente Mook en Middelaar leeg. “Het gaat fantastisch, al zal iedere afzonderlijke retailer/ondernemer altijd meer willen”, betoogde Vermeer. Vanaf 1 januari a.s. zal de laatste leegstaande winkel in winkelcentrum Aan de Kei ook verhuurd zijn.

Archieffoto TV Valkenburg