Gaston Jacobs presenteert LVK-finale 2007

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Gaston Jacobs presenteert LVK-finale 2007

op 2 februari 2007Gaston oet Ulesjtraote, ook wel bekend als de zingende kapper, presenteert op 2 februari 2007 de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in Maasniel. Gaston is geselecteerd uit een groot aantal spontane aanmeldingen.
Gaston begon in 1986 met het schrijven van vastelaovesleedjes. Hij stuurde zijn liedjes naar het plaatselijk vastelaovesleedjeskonkoer in Ulestraten. Aan dat konkoer doet hij al 21 jaar mee en hij won vele malen. Later stuurde Gaston zijn liedjes ook naar het LVK.
Gaston stond totaal 11 keer in de LVK-finale. In 1997 werd hij tweede met “Aan de gang mêt miene Rammelesjang”.
In 1998 won hij het LVK met de topper “Opzie-opzie-opzie”.In 2000 werd hij weer tweede met “Veur gein Miljwan”. Ook in 2001 was er een tweede plaats met “De mos ’t preuve”.
Programmaleider Henk Jakobsen van L1 TV is heel blij met Gaston Jacobs: ”Hij is een ervaren presentator, kent de Limburgse artiestenwereld op zijn duimpje en zijn hart ligt bij de vastelaovend”.
Joep Verbugt, voorzitter van de Stichting LVK, is zeer ingenomen met Gaston:”” Gaston zingt nu niet mee, maar hij staat in ieder geval in de finale”.
Gaston:”Ik ben verzot op Limburg met zijn mooie eigen cultuur, waarvan vastelaovend een belangrijk onderdeel is. Het brengt de mensen positief samen. En samen plezier hebben is het mooiste wat er is”.
De LVK-finale wordt 2 februari 2007 rechtstreeks uitgezonden op L1 TV.

← Vorig bericht

Kerstmarkt in de Fluweelengrot

Verkoopexpositie kerstartikelen uit Bethlehem in Houthem – St. Gerlach

Volgend bericht →