Gé Reinders onderscheiden als 'Limburger van Verdienste'

Voorpagina » Toerisme » Gé Reinders onderscheiden als 'Limburger van Verdienste'

Zanger, musicus en schrijver Gé Reinders (65) uit Roermond is benoemd tot Limburger van Verdienste. Hij kreeg de onderscheiding zondag in het kader van zijn afscheidstournee uit handen van Limburgs gouverneur Theo Bovens namens het College van Gedeputeerde Staten.

Gé Reinders,
Foto Bob Bronshoff

Gouverneur Theo Bovens roemt Reinders als een waar ambassadeur van Limburg. Met zijn dialectliedjes heeft hij bijgedragen aan de emancipatie van onze streektaal, zegt Bovens. Reinders heeft daarnaast met zijn muziek een grote bijdrage geleverd aan de populariteit van blaasmuziek. Hij stond op diverse regionale én nationale podia en heeft daarmee fanfare- en harmoniemuziek aansprekender gemaakt.
De onderscheiding is niet alleen uit waardering voor zijn inzet als Limburgs zanger, musicus en schrijver maar eveneens voor zijn maatschappelijke verdiensten. Als ambassadeur voor de blaas- en dialectmuziek coacht Reinders nieuw talent via workshops op scholen. Daarnaast maakt hij zich maatschappelijk verdienstig met liefdadigheidswerk. Zo is Reinders ambassadeur bij Health Foundation Limburg van het academisch ziekenhuis Maastricht. Ook componeert hij liedjes voor onder meer het Alzheimer-onderzoekfonds Limburg.
Limburger van Verdienste is een provinciale onderscheiding, die wordt toegekend aan mensen met bijzondere of baanbrekende verdiensten voor Limburg. Eerder kregen deze onderscheiding: Harrie Schuwirth uit Born, Miranda van Kralingen, Jos Schaterjé  en Jan Nabben uit Horst aan de Maas, Lei Meisen uit Maastricht, No Wolfs uit Voerendaal, Tom Dumoulin uit Maastricht, Rowwen Hèze uit America en Pierre Cnoops uit Maasbracht.
 

← Vorig bericht

Mooie resultaten eerste Bondsschuttersfeest in Epen

Mooie prijzen voor schutterij St.Mauritius Strucht

Volgend bericht →