Gedeeltelijke herinrichting begraafplaats Cauberg

Voorpagina » Toerisme » Gedeeltelijke herinrichting begraafplaats Cauberg

Sinds begin dit jaar is de gemeente Valkenburg aan de Geul bezig met de voorbereidende werkzaamheden van de renovatie, restauratie en gedeeltelijke herinrichting van de Algemene Begraafplaats aan de Cauberg. Een onderdeel hiervan is het deel van de begraafplaats waar de paters van de Congregatie van de Heilige Harten liggen begraven.
Enkele jaren geleden is over dit gedeelte afgesproken dat, bij een renovatie van de begraafplaats Cauberg, deze grond over gaat naar de gemeente Valkenburg aan de Geul. Ter voorbereiding op deze overdracht is in overleg met de Nederlandse Delegatie van de Congregatie van de Heilige Harten overeenstemming bereikt over de op- en herbegraving van de stoffelijke overschotten en de centrale herbegraaflocatie aan de achterzijde van de kapel op het kerkhof, op het oudste gedeelte van de begraafplaats aan de Cauberg.
Volgende week  wordt door een gespecialiseerd bedrijf gestart met de werkzaamheden die nodig zijn voor de op- en herbegraving. Dit wordt uiteraard met de grootst mogelijke discretie en piëteit uitgevoerd. Bij het verzamelgraf zal een bij het oude gedeelte passende gedenksteen worden geplaatst, ter nagedachtenis aan de overleden paters.
Foto gemeente Valkenburg aan de Geul

← Vorig bericht

Muziek op schoot is meer dan muziek

VV Walram krijgt nieuw 'technisch hart'

Volgend bericht →