Gedreven Walram zet koploper Centrum Boys een hak (met video verslag)

Voorpagina » Toerisme » Gedreven Walram zet koploper Centrum Boys een hak (met video verslag)

Met spanning werd uitgekeken naar het duel tussen nummer vier, Walram en koploper Centrum Boys uit Sittard. Na drie wedstrijden bedroeg het onderlinge verschil twee hele punten. Reden te meer voor de équipe van coach Ben Habets om de puntjes op de i te zetten en die ongeslagen status vast te houden.
Maar er was nog iets, op deze Bokkemèrtdag. Stralende omstandigheden, druk verkeer in en rond het Geulstadje. Dat hadden de bezoekers niet verwacht. Te laat vertrokken uit Sittard, vlak voor Valkenburg was het simpelweg aansluiten in de kilometerslange file. Het duel begon daardoor een half uur later. Voor Walram, dat al bezig was met de warming up, een hinderlijke onderbreking.
De club uit Sittard kent een paar vlekjes. In voorgaande seizoenen liepen duels met de Boys met enige regelmaat uit de hand. De KNVB zag zich genoodzaakt de club in de zuidelijke derde klasse in te delen omdat tegenstanders niet meer tegen de ‘vechtersbazen’ met ook nog redelijk opstandig publiek wilde spelen. Ook Walram keek vooraf een beetje huiverig tegen het duel aan. Zeker toen de groep ook nog eens te laat in sportpark Oost arriveerde.
Zes minuten op de klok en Maikel Thewissen drukte van grote afstand af: 1-0. Beide ploegen straalden uit dat ze wilden winnen, dus werden de duels ook iets mannelijker. Bij de gasten liep een aantal handige spelers rond die aantoonden voorheen op hoger niveau te hebben gespeeld. Maar Walram, met drie basisspelers aan de kant, bleef onverzettelijk.
Halverwege de eerste helft schoot Badre Kotbani langs doelman Alain Cornelissen. In een uiterste poging de schuiver te keren, gleed Barry Hendriks het leer ongelukkig in het verlaten doel: 1-1.
Na de pauze wat kansen en kansjes over en weer. Verzorgers renden af en aan, er werd behoorlijk gestreden voor elke meter kunstgras. Een kwartier voor tijd draaide Sam van Wijhe zich met alle geweld uit een omklemming van een verdediger en legde de bal panklaar voor de 21-jarige Gino van der Heijden. Tegen zijn schot was de Sittardse doelman volstrekt kansloos: 2-1.
Daarna was het nog een hele poos billen knijpen voordat arbiter Kerstges uit Eijsden voor de laatste maal floot.
Walram klimt naar plaats drie, met acht uit vier en gelijk met SCM uit Maastricht. Een punt nu achter op de nieuwe koploper Sporting Heerlen. Zondag gaat Walram op bezoek bij BMR in Mheer.
Kijk hieronder naar het videoverslag van Frits Feuler en Yannick Pinckaers:

← Vorig bericht

Matineeconcert zangvereniging Eendracht Sibbe-IJzeren

Meer vakantievluchten vanaf 'vliegveld Beek'

Volgend bericht →